(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem
Potřebné ingredience
vepřová plec, citron (nejlépe bio), med, zázvor, kardamom, sůl, pepř, cibule, pevná kyselejší jablka, brambory
Postup přípravy
vepřovou plec očistíme, nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme. citron omyjeme a ostrouháme kůru. tobolky kardamomu vyloupeme a semena rozdrtíme v hmoždíři. cca dvou- až třícentimetrový oddenek zázvoru oloupeme a nastrouháme. z citronové kůry, kardamomu, zázvoru, soli, pepře a medu umícháme pastu, kterou potřeme plátky vepřového. maso zarolujeme, svážeme, zakápneme olivovým olejem a necháme v lednici do druhého dne marinovat. troubu rozehřejeme na cca 180 stupňů. do zapékací mísy naskládáme závitky a pečeme asi 20 minut. potom přisypeme na nudličky pokrájená jablka a cibuli, podle potřeby lehce podlijeme, mísu přikryjeme a pečeme dalších cca 30 minut. když je maso měkké, vyndáme jej na talíř a uchováme v troubě v teple. cibuli s jablky a výpekem přelijeme do hrnce a na plotně svaříme do zhoustnutí. podle potřeby chutney dochutíme pepřem, zázvorem nebo kardamomem, možno přidat i trochu chilli. servírujeme s bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé