(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Citronový cheesecake

Potřebné ingredience
KORPUS: 200 g máslových sušenek, 100 g másla. KRÉM: 600 g sýru Philadelphia Original, 250 g moučk. cukru, , 1,5 lžičky vanilkové esence, jemně nastrouhaná k§ra z 1 citrónu, 1,5 lžičky citr. šťávy, 3 celá vejce + 1 žloutek navíc, 200 ml zakysané smetany. NA POTŘENÍ: 250 ml zakysané smetany rozmíchané s 1 lžící moučk. cukru a 2 lžičkami citr. šťávy
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Sušenky v mikroten. sáčku rozválíme válečkem na strouhanku, smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme do papírem vyložené otevírací dortové formy.
Vymícháme Philadelphii, cukr, citr. šťávu, kůru, vanilk. esenci a zakys. smetanu mixérem na krém. Postupně přidáváme vejce.
Krém natřeme na korpus a necháme asi 5 minut odležet. Vložíme do vyhřáté trouby, po 10 minutách zmírníme teplotu na 110 °C a pečeme ještě asi 20 minut (tedy celkově půl hodiny:)).
PO DOBU PEČENÍ TROUBU NEOTEVÍRÁME!
Po upečení koláč necháme v troubě chládnout asi 2 hodiny u trochu potevřených dvířek. Po vyjmutí z trouby potřeme vychlazenou smetanou s cukrem a šťávou a necháme odležet v chladu aspoň 10-12 hodiny (čím déle tím lépe).
Poznámka: Když vynecháte citr. šťávu a kůru, můžete do krému zamíchat různé ovoce, nebo upéct bez ničeho a vrch pak polít ovocným přelivem...
Sušenky v mikroten. sáčku rozválíme válečkem na strouhanku, smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme do papírem vyložené otevírací dortové formy.
Vymícháme Philadelphii, cukr, citr. šťávu, kůru, vanilk. esenci a zakys. smetanu mixérem na krém. Postupně přidáváme vejce.
Krém natřeme na korpus a necháme asi 5 minut odležet. Vložíme do vyhřáté trouby, po 10 minutách zmírníme teplotu na 110 °C a pečeme ještě asi 20 minut (tedy celkově půl hodiny:)).
PO DOBU PEČENÍ TROUBU NEOTEVÍRÁME!
Po upečení koláč necháme v troubě chládnout asi 2 hodiny u trochu potevřených dvířek. Po vyjmutí z trouby potřeme vychlazenou smetanou s cukrem a šťávou a necháme odležet v chladu aspoň 10-12 hodiny (čím déle tím lépe).
Poznámka: Když vynecháte citr. šťávu a kůru, můžete do krému zamíchat různé ovoce, nebo upéct bez ničeho a vrch pak polít ovocným přelivem...

potřebné ingredience

sušenkový základ

na dno rozevírací formy zacvaknout papír

sušenkovo-máslové "těstíčko" namačkat na dno formy

vymíchat krém

přidat vejce...

... a nalít na základ

vychlazený koláč před nakrojením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janahata
(upraveno)
4. 12. 2011, 14:51
v piatok som robila, dnes som ho ponúkla návšteve a veľký úspech . len na miesto sýru Philadelphia Original, som použila mascarpone. výborný recept

nahlásit

pafka
(upraveno)
4. 10. 2011, 9:02
děkuju, recept připíšu
nahlásit

Pokyn
(upraveno)
4. 10. 2011, 7:55



nahlásit

giigiina
(upraveno)
3. 10. 2011, 13:46
a recept by nebyl



nahlásit