Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Špenátová roláda s treskou ala losos

0.0
Špenátová roláda s treskou ala losos

Potřebné ingredience

400 g listového špenátu (dávám mražený porcovaný z tesca, z protlaku to není ono) * 4 vejce * 2 lžíce smetanového jogurtu * 4 lžíce hladké mouky * 1 lžička prášku do pečiva * sůl, vegeta, česnek ************ pomazánka - 150g aljašské pomazánky (treska ala losos a majonéza) * 250 g tvarohu ve vaničce * 1 lžička hořčice

Postup přípravy

pro ty, co nemají uzeného lososa, který tam originálně patří:-) myslím, že konečný výsledek je chuťově velmi podobný.
špenát necháme v sítu rozmrazit. žloutky smícháme s jogurtem, přidáme špenát, mouku s prdopeč, pořádně promícháme, osolíme (tak dvě lžičky), podle chuti vegetu, česnek. ušlehat bílky a opatrně vmíchat do špenátu.
na plech pečicí papír, potřít olejem (aby šlo líp odloupnout) a rozetřít rovnoměrně špenátovou směs. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů (až na povrchu zezlátne a zpevní). necháme vychladnout.
mezitím si připravíme pomazánku z uvedených surovin. lze udělat i z drcené tresky v oleji prodávané ve skleničce např. v tescu, toho stačí půlka, pak dáme 100 g pomazánkového másla, hořčici, lžíci majonézy a 250 g tvarohu, možno přidat dle chuti i cibulku.
potřít, zabalit.
rolády je za pár kaček poměrně dost, já dělám toto množství na plech 40x28 cm.

aljašská pomazánka

solená treska

špenát

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie