Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

TARTE A LA CASSONADE - KOLÁČ S HNĚDÝM CUKREM (nerafinovaným-třtinovým?) - recept babičky ze severu Francie

0.0
TARTE A LA CASSONADE - KOLÁČ S HNĚDÝM CUKREM (nerafinovaným-třtinovým?) - recept babičky ze severu Francie

Potřebné ingredience

250g mouky,
půl sáčku droždí,
1 sklenka vlažného mléka,
1 vejce,
rozpuštěné máslo (cca 2 lžíce) + máslo na obložení koláče před pečením,
2 lžíce cukru (dávám co mám doma - dnes byl krystal, jinak moučka :)
špetka soli,
cassonade - to je hnědý (nebo červený?) cukr, nerafinovaný

Postup přípravy

Tenhle koláč je opravdu speciální, ale stojí za ochutnání - navíc je super jednoduchý!

- smíchejte mouku se sušeným droždím
- po částech zapracujte vejce, lžíci nebo dvě cukru,vlažné mléko a rozpuštěné máslo
- vymažeme formu a vysypeme moukou; vlejeme těsto a necháme minimálně hodinu odpočinout, dokud těsto nenabude - já nechávám necelé dvě hodinky, ale když chvátáte, hodka stačí
- posypeme hnědým cukrem
- pokladame kousíčky másla po povrchu
- a pečeme asi 15 minut na 210 stupňů

- a můj manžel a jeho rodina jí tenhle koláč zásadně teplý, s čerstvě rozpuštěným máslem navrchu (ano, ještě si tam přidá další..) Ohřívám v troubě, ale dá se i v mikrovlnce :))

Snad by to šlo i s normálním krystalem, ale to jsem nikdy nezkoušela.

Smícháme mouku, droždí, mléko,sůl, vejce, lžíci nebo dvě cukru a rozpuštěné máslo..

Vlejeme do vymazané a vysypané formy a necháme hodinku až dvě kynout

vykynuto :)

posypeme hnědým (červeným?) cukrem - cassonade - já sypu celkem hustě, ale manželovi je to stejně pořád málo.. (a potom obložíme kousíčky másla)

Upečeno :)

..už jsem ani nestihla vyfotit v celku. Při podávání doporučuji dát nahořu zase kousek másla, strčit bud do trouby nebo i mikrovlnky a podávat teplé, s čerstvě rozpuštěným máslem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 3. 9. 2015, 22:35
(Y)zajímavé :-)
P.A.V.L.A 3. 9. 2015, 20:24
(Y) (Y) (Y)
kymama 3. 9. 2015, 20:06
Ivo, moc Vám děkuji za recept - je naprosto dokonalý, k snídani ideální ke kafíčku také a super i dětem do školy na sváču. Navíc ideálně jednoduchý a rychlý (Y) (clamp) (clamp) (clamp). Tak dlouho jsem ho měla uložený a konečně na něj došlo a nyní bude náš oblíbený, protože celá rodina si ho chválila. Mám uložené i Vaše další francouzké recepty na které se moc těším, jen škoda, že už nevkládáte recepty nové. (flower) (hello)
onasi 19. 2. 2008, 18:52
et quelle sorte de farine? :-)
Ivca+tobisek (upraveno) 10. 11. 2009, 12:39
@onasi :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie