Závitky
Potřebné ingredience
4 kusy hovězích plátků ze zadního masa či roštěné, 4 plátky anglické slaniny, cibule ,mrkev,1-2 rajče, kys. okurka, hořčiče, vejce, škrobová moučka
Postup přípravy
Plátky masa lehounce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Navrch položíme plátek slaniny, okurku kousek a cibuli na kroužky.
Opatrně zabalíme , sklepneme lehce paličkou a sešpendlíme jehlami nebo párátky.
V kastrolu rozpálíme zhruba dvě lžíce oleje , závitky na něm prudce opečeme, přidáme kousky spařených , oloupaných a vypeckovaných rajčat a kousky mrkve, společne lehce opečeme.
Přilijeme vodu a dusíme, osolíme , opepříme.
Štávu z dušení přecedíme do jiného hrnce a zbytky zeleniny prolisujeme přes cedník , uvedeme do varu, zalijeme troškou škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě.Dochutíme solí , pepřem .Podáváme s bramborem , br. knedlíkem a čer. zelím
Opatrně zabalíme , sklepneme lehce paličkou a sešpendlíme jehlami nebo párátky.
V kastrolu rozpálíme zhruba dvě lžíce oleje , závitky na něm prudce opečeme, přidáme kousky spařených , oloupaných a vypeckovaných rajčat a kousky mrkve, společne lehce opečeme.
Přilijeme vodu a dusíme, osolíme , opepříme.
Štávu z dušení přecedíme do jiného hrnce a zbytky zeleniny prolisujeme přes cedník , uvedeme do varu, zalijeme troškou škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě.Dochutíme solí , pepřem .Podáváme s bramborem , br. knedlíkem a čer. zelím
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé