(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
Základní recept na chleba v domácí pekárně
Potřebné ingredience
300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí
Postup přípravy
program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední
Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část hladké mouky se dá nahradit celozrnnou nebo žitnou moukou, záleží na chuti a fantazii - např. 350 g hladké mouky + 150 g žitné chlebové mouky. A stejně tak voda se dá nahradit mlékem, pivem, podmáslím, jogurtem - nebojte se experimentovat. Pokud zachováte poměr tekutin a sypkých surovin, chlebík se povede. Jen pro jistotu hlídejte těsto při míchání a po lžících řeďte vodou nebo zahušťujte moukou tak, aby vznikla nelepící se koule.
Po zvukovém signálu můžete samozřejmě přidat jakákoliv semínka, já zkusila dát osmahnutou cibulku se slaninou, výsledek je na fotce.
velikost I
kůrka střední
Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část hladké mouky se dá nahradit celozrnnou nebo žitnou moukou, záleží na chuti a fantazii - např. 350 g hladké mouky + 150 g žitné chlebové mouky. A stejně tak voda se dá nahradit mlékem, pivem, podmáslím, jogurtem - nebojte se experimentovat. Pokud zachováte poměr tekutin a sypkých surovin, chlebík se povede. Jen pro jistotu hlídejte těsto při míchání a po lžících řeďte vodou nebo zahušťujte moukou tak, aby vznikla nelepící se koule.
Po zvukovém signálu můžete samozřejmě přidat jakákoliv semínka, já zkusila dát osmahnutou cibulku se slaninou, výsledek je na fotce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nasta77
(upraveno)
27. 12. 2013, 9:23
Díky za inspiraci
Simonecek
(upraveno)
5. 5. 2010, 13:03
pardon Simonek psal..Chlebicek je vybornej
Eillee
(upraveno)
13. 5. 2010, 9:32
@Simonecek
Jarmilko, od Vás máme v pokojíku skříň, to je ale náhoda! Jsem ráda, že chlebíček chutná.
Simonecek
(upraveno)
5. 5. 2010, 13:03
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
zouf
(upraveno)
31. 1. 2009, 17:28
Dělám jen tento chleba. Je to super recept, kde můžete různě experimentovat... Souhlasím, že poměr 150 g celozrnné nebo chlebové mouky a 350g hladké mouky je nejlepší. Já jsem to ještě vychytala tím, že dávám tak 3 PL oleje a mouky asi o 5g víc. Chlebíček je pak krásně měkoučký a nadýchaný, nemá tvrdou kůrku. Máme moc rádi, když do chleba přidáme osmaženou cibulku nebo česnek s majoránkou, semínka...Fantazii se meze nekladou.
heduška31
(upraveno)
8. 2. 2009, 16:54
Děkuji za recept,vyzkoušela jsem ho jako první a povedl se.Byla jsem z pekárny poprvé trochu vyjukaná,ale byl fakt výborný a určitě nabyl poslední.
Atuna
(upraveno)
28. 12. 2008, 13:05
Lucinko,děkuji za výýýýborný recept.Dělala jsem podle Vás ,přidala jsem jen klobásku http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1572485.Děkuji
Eillee
(upraveno)
5. 4. 2008, 13:41
Jsem ráda, že chlebík chutná!!! .
kuricka
(upraveno)
10. 2. 2008, 10:21
Tak jsem chlebík včera upekla jen s osmaženou cibulkou a je to mňamka, jednoduché a výborné Díky moc za bezva rychlý receptík
libuseja
(upraveno)
8. 2. 2008, 16:55
ano tento chleba peču často a je moc dobrý. Je odtud: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494 a je tam i prima povídání pro ty, co tápou
MachyA
(upraveno)
8. 2. 2008, 16:41
Včera jsem vyzkoušela jako svůj první recept na chleba v pekárně a výsledek byl skvělý, dala jsem 350 hladké a 150 žitné a byl moc dobrý! Krabicová směs Labeta, kterou jsem dělala poprvé dopadla hrozně, ač se tam přidávala pouze voda. Byl propadlý Ale tento se naopak krásně vypoukl a moc chutnal. Příště zkusím také obměnit nějakou dobrotou Doporučuji!
lumka
(upraveno)
2. 2. 2008, 20:00
Přesně mám tento postup od dcery.Jen to obměňuju jak píšete.Dávám tu mouku 35 hl a 15 žitné.Někdy taky přidám podmáslí a trochu vař.brambor.Jinak tento poměr je nejlepší
Juzzy
(upraveno)
2. 2. 2008, 19:16
Super, super, super, jste šikulka