(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Jogurtový chlebík se slunečnicovými semínky
Potřebné ingredience
150 ml bílého jogurtu, 1 PL oleje, 125 ml vody, 125 ml mléka, 2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 300 g polohrubé pšeničné mouky, 100 g chlebové mouky pšeničné (dávám celozrnnou), 100 g chlebové mouky žitné,
1 ČL droždí, slunečnicová semínka (či jiná dle chuti)
Postup přípravy
program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední
Po signálu přihodíme semínka.
Před posledním kynutím vyndavám metly, chlebík naříznu a posypu lněným semínkem a sezamem.
Chlebík hodně nakyne a je krásně nadýchaný.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Velký výběr muk mají v Kauflandu (chlebová pšeničná i žitná, špaldová, celozrnná pšeničná, celozrnná žitná,...), semínka nakupuji v drogerii DM.
velikost I
kůrka střední
Po signálu přihodíme semínka.
Před posledním kynutím vyndavám metly, chlebík naříznu a posypu lněným semínkem a sezamem.
Chlebík hodně nakyne a je krásně nadýchaný.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Velký výběr muk mají v Kauflandu (chlebová pšeničná i žitná, špaldová, celozrnná pšeničná, celozrnná žitná,...), semínka nakupuji v drogerii DM.
řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
steklina
(upraveno)
10. 9. 2008, 23:01
Tenhle peču pravidelně a je výborný . Mouku dávám, jakou zrovna doma mám, jen jí dávám cca o 20 gr víc.
Eillee
(upraveno)
11. 10. 2008, 12:20
@steklina
Já zase většinou přidávám vodu, mám radši řidší těsto, více to pak vykyne .
henča
(upraveno)
29. 7. 2008, 7:45
Lucia, včera som piekla už druhýkrát Váš chlebík, múku súce dávam akú mám, ale z tých chlebov , ktoré som už piekla tak ten váš je najlepší ďakujem za recept, Heňa
henča
(upraveno)
29. 7. 2008, 7:45
Lucia, včera som piekla už druhýkrát Váš chlebík, múku súce dávam akú mám, ale z tých chlebov , ktoré som už piekla tak ten váš je najlepší ďakujem za recept, Heňa
Eillee
(upraveno)
28. 5. 2008, 21:07
Maminky, posledně jsme do těsta po znamení přidali škvarky - to je teprve lahůdka . Jinak pokud nemáte doma třeba mléko, můžete dát o to víc vody nebo jogurtu (ale v případě jogurtu pak víc hlídat těsto a případně přilít pár lžic vody). Nebo naopak jogurt nahradit vodou/mlékem, ale pak už to nebude tak nadýchané.
Alena70
(upraveno)
4. 5. 2008, 14:36
Včera jsem upekla a musím uznat, že je hrozně dobrý, měkkoučký a nadýchaný.... ten u nás pojede, nemá chybu
Eillee
(upraveno)
18. 2. 2008, 13:59
Jsem moc ráda, že chutná!!! Poslední dobou dávám místo pšeničné chlebovky mouku špaldovou a žitnou dávám celozrnnou. I když přítel na tmavé pečivo moc není, tak chleba peču vždy večer a ráno se tu válí sotva čtvrtka .
sulipupi
(upraveno)
8. 2. 2008, 11:13
Taky jsem pekla včera, nedávala jsem celozrnnou mouku, ale přesně tak, jak to máte v receptu, trochu jsem musela dosypat mouky, ale chlebík se zadařil, byl krásně vláčný a nadýchaný
iiiif
(upraveno)
8. 2. 2008, 10:59
Dobrý den Lucko, díky za recept, chleba je úžasný Akorát suroviny doma mě nutily ho malinko upravit, místo žitné m. ještě dalších 100g celozrnné a lněná semínka a sezam také budou přístě, ale i tak chuťově nemá chybu! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=822834
Obelixova
(upraveno)
6. 2. 2008, 13:57
Dobrý den Lucko ,tak jsem skusila Váš jogurtový chléb a je moc dobrý ,všem doma chutnal .děkuji za recept Růža