(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Ořechy v karamelu
Potřebné ingredience
500 g hnědého přírodního cukru, 200 ml kondenzovaného mléka, 20 g másla, 240 g celých vlašských ořechů, špetku soli.
Postup přípravy
Mléko nalijte do kastrůlku, přidejte máslo, špetku soli a cukr. Pozvolna zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté do karamelové omáčky vsypte ořechy a zhruba 10 minut je vařte. Omáčka bude postupně houstnout a ořechy se začnou obalovat. Připravte si pečicí papír, na které jednotlivé sladké ořechy přendejte. Nechte zchladnout, zabalte do krabičky a tajně mlsejte!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretina317
(upraveno)
8. 12. 2012, 22:45
Dobrý večer, jen pro upřesnění kondenzované mléko je neslazené (takové, co se používá do kávy?) Děkuji, Kateřina