(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Cibule s medem-na kašel a odhlenění
Potřebné ingredience
Jedna průměrná cibule, med
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme nejlépe do skleněné misky, přidáme jednu (max. 2) lžíci medu a zamícháme. Necháme odstát min. 1/2 hodiny. Po té lze zcedit, nebo jen tak lžičkou vybírat šťávu. Šťávu užíváme po lžičkách stejně jako jakýkoli sirup na kašel (lze i častěji, třeba každou hodinu). Akorát jej nedoporučuji užívát po 17. hod. večer, protože pak hleny stékají do krku a je to nepříjemné. Velice doporučuji, mám to léty a dětmi vyzkoušené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Timejka
(upraveno)
3. 9. 2016, 11:28
Já to dělám takto http://www.kucharka-recepty.com/cibule-s-medem-na-kasel-1789 díky cukru mám víc sirupu a ještě aby to fungovalo lépe, tak tam jde citronová šťáva. Rozhodně můžu doporučit k vyzkoušení (i klasika jen s medem je dobrá, ale tohle ji ještě vylepšuje
)

nahlásit

somolik
(upraveno)
8. 2. 2012, 21:07
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho lze tuto šťávu uchovávat v lednici?? Udělala jsem jí hodně a už to tam mám 3 den. Na vzduchu je cibule toxická, ale já to mám v plast. krabičce a v lednici. Jsem těhu, tak abych si nějak nezavařila.Díky Lenka
nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
21. 2. 2012, 6:54
@somolik
Tak na tohle vám neumím odpovědět, protože jsem to nikdy neměla takhle do zásoby, ale dělám vždy čerstvou a ihned spotřebuji. Jitka
nahlásit

Jaňula a Kiki
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:32
Dobrý den chtěla jsem se zeptat cibulka ne nepřelévá vůbec vodou prosím? Moc děkuji za odpověd




nahlásit

xara
(upraveno)
16. 12. 2011, 20:28
@Jaňula a Kiki
Jani, jestli můžu za sebe odpovědět - tak dělala jsem dětem a vodou jsem nepřelévala. Připravovala jsem med s cibulí večer a do rána cibule pustila šťávu. Šťávu jsem si slila do tmavé lahvičky a dala do lednice. A podávala dětem co cca dvě hodiny 5ml. Šťávička nepálí, dětem chutná.

nahlásit