(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zázvorový čaj
Potřebné ingredience
Čerstvý zázvor - jeden kořínek, 300 ml horké vody šťávu z poloviny citronu, lžíci medu, kolečko čerstvé limetky
Postup přípravy
Čerstvý zázvor očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme do sklenice a zalijeme horkou vodou. Nebo se může svařit s vodou v kastrolu a poté přelít do hrnku. Necháme 7-10 minut vyluhovat a následně přecedíme přes cedník. Do skleněného poháru vložíme kolečko limetky, přidáme lžíci medu, šťávu z citrónu a zalijeme zázvorovým vývarem. Pijeme ještě teplé. Čaj je vhodný zejména během chladných zimních dnů, pomáhá nastartovat imunitní systém a je výborným pomocníkem v boji proti chřipce.
Dělám hodně silný vývar, poté ředím vodou a dávám do konvice. Pijeme celá rodina po celý den.
Dělám hodně silný vývar, poté ředím vodou a dávám do konvice. Pijeme celá rodina po celý den.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé