(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Novohradský vepřový plátek
Potřebné ingredience
3/4 kg libového bůčku bez kosti,sůl.pepř,paprika mletá,olej,1 velká cibule,250g steril.leča(malá sklenička),2,5 dl vody,10 dkg žampionů,1 smetana(může být šlehačka), hladká mouka.
Postup přípravy
Bůček si nakrájíme na plátky-trochu naklepeme,osolíme,opepříme a opečeme na oleji po obou stranách a vložíme do vymazaného pekáčku,dáme péct..Na tuku po opékání masa osmahneme kolečka z cibule,zaprášíme ml.paprikou-zalijeme vodou,přidáme lečo a směs nalijeme do pekáčku na maso a dusíme v torubě doměkka.Když máme maso měkké , přidáme pokrájené žampiony a přilijeme
smetanu rozšlehanou se 2 lžícemi hladké mouky-dochutíme a povaříme.
PZ. s vařeným bramborem je to výborná pochoutka.
smetanu rozšlehanou se 2 lžícemi hladké mouky-dochutíme a povaříme.
PZ. s vařeným bramborem je to výborná pochoutka.
příprava směsi na zalití bůčku
upečený bůček
maso zalité smetanou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ledura
(upraveno)
22. 2. 2012, 22:11
chalupnicka
(upraveno)
23. 2. 2012, 12:24
@Ledura
Děkuji