Čokoládový s transférfólií
Potřebné ingredience
ořechový korpus, broskvová marmeláda, vanilkové krémy s bílou a tmavou čokoládou, čokoláda na transferfolii a povrch dortu. Kytky z mléčného marcipánu a smartflex
Postup přípravy
Tento dortík je pro tatínka známé, bohužel se mi nepovedla krásně rozlít poleva po horní ploše a nezachránil to ani fén kterým jsem se snažila vršek srovnat, čím víc jsem rovnala tím to bylo horší.
To je poprvé co se vůbec se netěším na předávání, s potahovanými dortíky si přece jen víc věřím ale ta čokoláda ne a ne být moje kamarádka.
To je poprvé co se vůbec se netěším na předávání, s potahovanými dortíky si přece jen víc věřím ale ta čokoláda ne a ne být moje kamarádka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
backa
(upraveno)
22. 9. 2011, 10:36
Blani,mě se ten dort moc líbí ty nerovnosti vyváží nádherné květiny a mašle. Já když mám dělat čokoládový dort,tak jsem to vyřešila tím,že jsem rozpuštěnou čokoládu smíchala s kysanou smetanou a bylo to.Ono je to takové krémové a vrch se dá krásně zarovnat.
blanuse
(upraveno)
22. 9. 2011, 13:17
@backa
moc díky za rady holky
zverimex
(upraveno)
21. 9. 2011, 20:05
Blani , nelámejte s tím hlavu, je krásný a určitě udělá obrovskou radost Petra
Beruška46
(upraveno)
21. 9. 2011, 20:01
Dortík je pěkný.Také neumím polít čokoládový dort rovně,tak jednoduše vezmu zbytek čokolády do pytlíčku a na celý dortík udělám mřížky,tím se to ztratí a není ta nerovnost tak vidět.
HHaannuullee
(upraveno)
21. 9. 2011, 18:51
(clamp dortík je krásný a kytky jsou dokonalé
blanuse
(upraveno)
21. 9. 2011, 19:12
@HHaannuullee
ještě jednou díky
Angelli1
(upraveno)
21. 9. 2011, 17:29
A nešlo by ten vršek ještě něčím dozdobit? Třeba něčím zasypat ? Dort je jinak krásný, ale já tam ty nerovnosti prostě vidím, no ... A hlavně ale držím palce, aby to "zadávající" neřešili
blanuse
(upraveno)
21. 9. 2011, 19:05
@Angelli1
asi jsem měla udělat alespoň takovou tu mřížku čokoládovou přes, slečna už tu byla a vypadala skutečně nadšeně, spadl mě kámen ze srdce, trochu jsem to omlouvala ale tvářila se že tam "nic nevidí", nezbývá než doufat že jej brzy naříznou
blanuse
(upraveno)
21. 9. 2011, 15:14
díky moc holky za podporu, přivezla jsem si ze školení s Herou takové ty čočky Master Martini a dala jsem tam i 100% tuk, přesto to skutečně rychle tuhlo, neměla jsem šanci vršek urovnat, příště to zkusím s tím figarem a ještě víc tuku
(Gabriška)
(upraveno)
21. 9. 2011, 16:18
@blanuse
Blani, Master martini používám a přijde mi suprová Pracuje se s ní krásně.Jen to chce víc cviku Prostě častěj čoko dorty Je to někdy těžké odhadnout, kdy má čokoláda tu správnou konzistenci.Aby nebyla ani moc tekutá, ani tuhá.Je to jen cvik Jinak je dotík povedený A transfer jsi zvládla na 1 Ten já ještě nedělala
blanuse
(upraveno)
21. 9. 2011, 19:11
@(Gabriška)
díky Gabi, ta folie mně přijde celkem jednoduchá narozdíl od rovného čokopovrchu, když tento dortík někomu ukážu tak už ode mně asi žádný čoko chtít nebudou,nezbývá než cvičit na domácích
darinka30
(upraveno)
21. 9. 2011, 15:02
monky3
(upraveno)
21. 9. 2011, 14:56
Blani, je krásnýýý, nebojte a jestli můžu poradit jak na čokoládu. Používám nejčastěji Figaro, rozpustím nad parou a přidám 100% tuk, aby čokoláda nebyla moc tuhá, myslím si totiž, že jste ji měla tuhou, proto nešla rozetřít. Já ji nalévám třeba naběračkou malou a pak rozetřu dlouhým nožem, zatřesu dortem a vyrovná se, co steče na boky pak zatřu. Nesmí být moc tukutá, ani málo, chce to vyzkoušet.
gonzar
(upraveno)
21. 9. 2011, 14:30
Blani, ten malý nedostatek vynahrazuje další krása s transférfolii a nádherná růže s kytičkama. Barevně je to moc pěkně sladěné.