(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Kuličky z vinné klobásy
Potřebné ingredience
1 kg vinné klobásy
10 žampionů
1 lžíce másla
1 malá bageta nebo rohlíky
100-150 ml bílého vína
1 vejce
sůl, pepř
Postup přípravy
Klobásu vymačkáme ze střívka, do mísy nakrajíme rohlíky nebo bagetu na jemno a zalijeme vínem, necháme chvíli močit. Vymačkáme víno z rohlíků, přidáme k vymačkamé klobáse. Na másle orestujeme na jemno nakrájené žampiony vmícháme do připravené klobásy s rohlíky, přiklepneme vejce,oslolíme, opepříme. Děláme malé kuličky, dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 20 min při 160-180 stupních.
Je to skvělé a rychlé pohoštění, chutná i za studena. Místo žampionů se dá použít i orestovaný pórek.
Obrázkový postup přidám v pondělí...
Je to skvělé a rychlé pohoštění, chutná i za studena. Místo žampionů se dá použít i orestovaný pórek.
Obrázkový postup přidám v pondělí...
všechny suroviny..bohemka byla jediné řešení..jinak používám krabicové za pár kaček..-))
nakrájená bageta a zalitá Bohemkou...-)) toto bude chutnat...
vymačkat vinnou klobásu
orestovat žampiony
přidáme vajíčko, sůl, pepř, já přidávám trochu chilli...
a takhle to vypadá vše smíchané...
a hotové kuličky, je jich málo, protože by byly hned sežrané a já musela zítra opět kupovat další ..-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hurvajs
(upraveno)
29. 12. 2007, 15:55
Dost dobrý nápad.Zítra to vyzkouším.
ascape
(upraveno)
29. 12. 2007, 16:08
@Hurvajs
a hlavně moc dobrý...u nás nikdy nezůstanou na druhý den...