(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR
Potřebné ingredience
Kapr, 3 velké citrony, sůl, vegeta, grilovací koření, celé máslo
Postup přípravy
1.-2. DEN: Rozpůleného kapra ( bez šupin,hlavy ,ocasu atd.) naložíme do lavoru se solí ( soli tam dáme dost). Takto ho tam necháme celkem 2 dny - aby se pořádně ztratila rybí pachuť...
3.DEN. Kapra si naporcujeme na malé kousky a poklademe na pekáč a rozpůlíme 2 velké citrony a pořádně ho pokapeme.- pecky vyzbíráme...A necháme v lednici uležet do druhého dne.
4.DEN Vytáhneme pekáč s kaprem , a vezmeme ještě jeden citron znou pokapeme, posypeme vegetou + grilovacím kořením ( já používám to obyčejné tescovské - to totiž není ostré). Vezmeme celé máslo a rozkrájíme ho na plátky,které položíme na maso.
Necháme péct v troubě tak hodinku až hodinku a půl cca na 180 stupňů. Samozřejmě,že během pečení kapříka polévámé tou šťávičkou,která vznikne z rozpuštěného másla+ citronu + koření.
My si toto jídlo dopřáváme nejen o vánocích a je výborný i studený !!!
3.DEN. Kapra si naporcujeme na malé kousky a poklademe na pekáč a rozpůlíme 2 velké citrony a pořádně ho pokapeme.- pecky vyzbíráme...A necháme v lednici uležet do druhého dne.
4.DEN Vytáhneme pekáč s kaprem , a vezmeme ještě jeden citron znou pokapeme, posypeme vegetou + grilovacím kořením ( já používám to obyčejné tescovské - to totiž není ostré). Vezmeme celé máslo a rozkrájíme ho na plátky,které položíme na maso.
Necháme péct v troubě tak hodinku až hodinku a půl cca na 180 stupňů. Samozřejmě,že během pečení kapříka polévámé tou šťávičkou,která vznikne z rozpuštěného másla+ citronu + koření.
My si toto jídlo dopřáváme nejen o vánocích a je výborný i studený !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
26. 11. 2018, 15:11
hermina333
(upraveno)
25. 11. 2018, 4:42
Dobrý den náhodou jsem narazila na Váš recept, vypadá moc zajímavě , zajímalo by mě jestli se po těch všech procedúrách a upečení se ještě musejí vybírat kosti, nebo se rozpadnou ? Já peču kapra cca 8 hodin rovnou na poslední půl hodiny přidám zeleninu a po kostech není ani památky . Váš recept určitě vyzkouším, je to zase něco jiného . děkuji za odpověď a zdravím Helena H.
Jaina
(upraveno)
3. 1. 2013, 14:21
Už podruhé jsme měli na Vánoce kapra na citrónu - malinko jsem si ten recept zjednodušila - přípravu jsem smrskla do jednoho dne a vynechala jsem ten lavor se solí a vegetu , přesto to bylo moc dobré. Děkuji za recept
trojkolka
(upraveno)
7. 11. 2010, 17:13
děkuji bylo to úžasné dala jsem na celou rybu půlku másla. a citrony u nás na rybě jsou fajn už to všude doporučuji
nula
(upraveno)
25. 5. 2010, 11:29
vypadá to skvěle, jen se optám pečete přikryté nebo ne tak sem to dneska dělala, ale je to moc kyselé , nevím co mi na to manža řekne,nám by na to stačil 1 citron a méně másla