Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

krevety

0.0
krevety

Potřebné ingredience

Prosím jak připravit neloupané mražené krevety?Nikde jsem nenašla postup.díky Iveta

Postup přípravy

*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žíža (upraveno) 7. 1. 2008, 15:10
Dobrý den Ivetko, já dělávám tyto: Ingredience: krevety, česnek, hladká mouka, vejce Postup přípravy: Připravené krevety potřeme ze všech stran česnekem. Poté obalíme v těstíčku připraveném z hladké mouky a vejce. Smažíme a ihned podáváme. NEBO TAKTO: 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 570 g krevet, 2 lžíce suchého bílého vína, 60 g másla, 4 lžíce čerstvé petrželky, mořská sůl, černý pepř Na pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s drceným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčet". Snížíme teplotu a vaříme, dokud česnek není zlatý. Přidáme krevety a trochu zvýšíme teplotu. Po chvíli přilijeme bílé víno a občas mícháme, dokud krevety nezačnou být růžové. Vmícháme máslo a petržel, dochutíme solí a pepřem a podáváme. Můžeme použít rýži, tak těstoviny nebo čerstvý zeleninový salát. A NEBO TAKTO A TO MÁM NEJRADĚJI: 1 lžíce oleje ,100g vařených krevet ,asi 5cm kousek zázvoru, opláchnutý a nastrouhaný (není nutné ho loupat) ,pořádná hrst velkých klíčků (mungo big nebo cizrnových) ,4 jarní cibulky, pokrájené ,4 vejce, prošlehaná vidličkou ,1 lžíce sójové omáčky + trocha navic 1. Rozpalte olej ve woku či pánvi a půl minu­ty prudce smažte krevety, aby chytly bar­vu. Při­­syp­te zázvor, klíčky a půl cibulek, pečte třicet vteřin, snižte plamen a na kraj pánve rozklepněte vejce. 2. Až vejce ztuhnou, promíchejte je s ostatními surovinami. Přidejte sójovou omáčku a nechte ji pár vteřin prskat. Podávejte se zbytkem cibulky a dochuťte sójovou omáčkou. RECEPTY MÁM Z INTERNETU A OPRAVDU MI TO MOC CHUTNÁ.. DOUFÁM,ŽE BUDETE SPOKOJENÁ DOBROU CHUŤ JIŘINA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
leni0323 4. 1. 2008, 15:57
nikdy jsem krevety nejedla, jakou mají chuť? :^)
Friedlunk 10. 8. 2011, 13:01
@leni0323 Vítečnou
Emule 4. 1. 2008, 15:51
Dobrý den, tento recept mám od kamarádky z USA, která tam krevety kupuje už předvařené a loupané, já sama mám krevety koupené teď nedávno taky mrežené, tak se to chystám udělat, ale asi až koncem ledna, takže osobní zkušenost zatím nemám, ale ty u kamarádky jsme jedli na návštěvě x-krát a byly vynikající, přímo droga, fakt super. Takže recept: do mísy dám rozpuštěné máslo asi 10 dkg, přidám oloupané předvařené krevety (takže vy je budete muset nejdříve asi 10 min. povařit a poté oloupat), přibližně dva rozdrcené stroužky česneku, koření (namíchat koření na ryby s našim grilovacím kořením) posypat touto směsí a pokapat přibližně půlkou citrónu. Všechno uvádím přibližně, protože fakt nevím, z jakého množství to dělala kamarádka, měla to taky všechno tak od oka, tak snad se vám to povede! To máslo je jen na omaštění, nesmí ho být moc, aby to neplavalo, jen aby byly ty krevetky klouzavé. A takhle promíchané se dají ještě asi na 10 min. ohřát do mikrovlnky nebo do trouby. Tak to zkuste, budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám to chutnalo, já to taky brzy zkusím. Zdraví Eva.
zimulka 29. 12. 2007, 13:46
Ivet, já kupuju už loupané, a dělám je na pánvičce na másle, přidám česnek a trochu citronové šťávy. Jako přílohu dávám zeleninový salát a bagetu. Je to rychlovka a moc chutná.
sestynka 29. 12. 2007, 13:07
Ivetko, dělám je pravidelně. Buď je dej na páru (na pařák na knedlíky do hrnce s vodou na 4 cm a přiklopit) - na cca 5 minut. Nebo je povař v mírně osolené vodě /krevety jsou přiměřeně slané už z moře/ taky asi 5 minut. Delším vařením tvrdnou. Pak je oceď a trochu vychladlé vylouskej. Chyť za hlavičkou, ukruť, vytáhni s černým střívkem, chyť z boku za nožičky a dokola loupej a konec ocásku utrhni. Je to celkem piplačka, ale jsou moooc dobré. Pak je můžeš máčet do tatarky nebo jiné omáčičky nebo použít třeba do sýra či salátu. Evča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie