Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

MARGOTKA S VÝBORNOU POLEVOU

0.0
MARGOTKA S VÝBORNOU POLEVOU

Potřebné ingredience

2 velké Margotky, 2 vejce, 1 van. cukr, 1 hrnek cukr krystal, 2 hrnky pol. mouky, 1 šlehačka, 1 prášek do pečiva, 4 pol. lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka Na polevu: 2 x 100 g čokolády na vaření, mléko, olej

Postup přípravy

Do mísy na hrubém struhadle nastrouhat Margotky a přidat vše ostatní. Umíchat lité těsto a upéct na 180°C, asi 20 min (el. trouba)Pak nalijeme polevu, která nikdy neztuhne a je spíš jako čokoládový krém.

Poleva: Do kastrolku nalámu čokoládu (žádná vodní lázeň, ale přímo na sklokeramické desce na č. 2 rozpouštím, ale stále míchám) Hned na začátku rozpouštím čokoládu s trochou oleje a když je rozpuštěná, vliju trochu mléka, aby vznikla taková poleva, která se dá natřít na moučník. Ta poleva bude úplně studená, protože se do ní lije studené mléko. Nelekněte se, když to mléko tam vlijete, bude poleva vypadat zdrcle, ale musíte to rozmíchat do hladka a to jde dobře. Ze začátku vlijte trochu mléka, aby jste neulily, hustotu si tím mlékem určíte samy. Na koláč jí roztírám lžící.
Poleva je tak dobrá, že přemýšlím, že jí budu dávat i na jiné moučníky.
Snad jsem to popsala srozumitelně, kdyžtak se ptejte.

to nám zbylo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

arnosta 20. 12. 2013, 19:36
Vypadá super zkusím [A] (L)
VERO 13 8. 10. 2011, 10:20
Dobrý den , tak jdu na to už se těším až si pochutnáme Veronika (hello)
chucky 1111 6. 10. 2011, 5:54
té polevy se bojím co když se zdrcne?
PajaG 6. 10. 2011, 11:59
@chucky 1111 ne nebojte, ještě nikdy se mi to nestalo.Ono to tak ze začátku vypadá, ale pořád mícháte a vznikne z toho krásná hladká lesklá poleva, takový spíš krém (Y)
lidare 5. 10. 2011, 19:51
(Y) (Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)bezva :-)
klokanka 5. 10. 2011, 16:18
Tak dopoledne jsem upekla a teď už tam zbylo jenom pár kousků, je opravdu vynikající. (clamp)
PajaG 5. 10. 2011, 19:19
@klokanka tak to je bezva, to jsem ráda (Y)
sites 25. 9. 2011, 13:29
Tak jsem dnes vyzkoušela vaši polevu :-) a :-)je opravdu výborná (clamp) (clamp) (clamp)! Výborné je, že je stále krémovitá a neláme se při krájení jako normální poleva. Buchtu jsem dělala vlastní-úspornější- jen s jednou margotkou, ale na chuti ti myslím neubralo (jidlo) (jidlo) (jidlo) (hello)
PajaG 25. 9. 2011, 19:11
@sites Tak to jsem ráda, že vám doma chutnalo, mě ta poleva také nadchla. Děkuji Pavla (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie