(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Citronovo-maková bábovka

Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 80 g hladké kukuřičné mouky, 100 g cukru krupice, 60 g nemletého máku, 2 lžičky jedlé sody + 1/2 lžičky soli, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 250 ml podmáslí (kefíru), 60 ml slunečnicového oleje, 125 ml čerstvě vymačkané šťávy z citronu (asi 3 ks), 2 lžíce str. kůry z citronu
Postup přípravy
V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny: obě mouky, cukr, mák, sodu, sůl a prášek do pečiva. V další misce metlou prošleháme všechny tekuté suroviny: podmásli nejprve prošleháme s vejci, potom přilijeme olej, citronovou šťávu a kůru.
Tekutou směs za postupného míchání vařečkou vlijeme k té sypké a vše spojíme (použijte pouze vařečku, ne elektrický mixér).
Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20-30 min. (zkoušíme špejlí).
Bábovka je krásně vláčná a má příjemnou citronovou příchuť. Komu by se zdála málo sladká, může do těsta přidat více cukru, nebo hotovou bábovku polít citronovou polevou či potřít marmeládou.
DOBROU CHUŤ!
Tekutou směs za postupného míchání vařečkou vlijeme k té sypké a vše spojíme (použijte pouze vařečku, ne elektrický mixér).
Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20-30 min. (zkoušíme špejlí).
Bábovka je krásně vláčná a má příjemnou citronovou příchuť. Komu by se zdála málo sladká, může do těsta přidat více cukru, nebo hotovou bábovku polít citronovou polevou či potřít marmeládou.
DOBROU CHUŤ!

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
estepanova
(upraveno)
19. 9. 2011, 19:06
Ivo, není ten nemletý mák v buchtě tvrdý? A místo kukuřičné mouky by mohla být pšeničná?
Vypadá to moc dobře, tak ať to nepokazím
O víkendu udělám. Díky Eva


nahlásit

alfleila
(upraveno)
19. 9. 2011, 22:01
@estepanova
Evi, taky jsem zkoušela s nemletým mákem péct poprvé a musím říct, že úspěšně! Menší rozdíl v tom je, ale na chuti to rozhodně neubere a že by byl mák tvrdý, to bych neřekla. Zkuste a uvidíte, jak bude chutnat vám
A mouku dejte klidně pšeničnou, určitě tím nic nezkazíte. Tak ať se daří!


nahlásit

kalimera
(upraveno)
19. 9. 2011, 14:08
Vyzkouším
. Miluju citron v bábovce a kluci zase mák
.


nahlásit

alfleila
(upraveno)
19. 9. 2011, 17:16
@kalimera
Pavli, tento recept opravdu doporučuji a navíc jestli máš ráda citron
Bábovka je krásně vláčná a "nedusí"


nahlásit

kalimera
(upraveno)
19. 9. 2011, 19:12
@alfleila
Ráda věřím, podmáslí apod. dělá divy
....

nahlásit