(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Dort s pařížským krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 8x vejce, 240g polohrubé mouky, 240g cukru, 1x prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa Krém: 6x šlehačka, 2 lžíce cukru, 5x ledové kaštany, 1 lžíce kakaa, 50g másla
Postup přípravy
Těsto: bílky ušleháme, přidáme cukr, žloutky a mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto vylejeme do kulaté dortové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme cca 45 minut při 180°C.
Krém: svaříme šlehačky s cukrem, přidáme kakao, kaštany - necháme asi 5 minut povařit a poté přidáme máslo, mícháme až nám smetana schladne a dáme do lednice. Necháme uležet několik hodin, nebo nejlépe do dalšího dne. Druhý den svařené šlehačky vyšleháme na hustý krém, korpus rozřízneme (1x, nebo 2x-jak se vám podaří), naplníme a obetřeme dort i zvenku. Dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, strouhanými ledovými kaštany, nebo barevným zdobením.
Krém: svaříme šlehačky s cukrem, přidáme kakao, kaštany - necháme asi 5 minut povařit a poté přidáme máslo, mícháme až nám smetana schladne a dáme do lednice. Necháme uležet několik hodin, nebo nejlépe do dalšího dne. Druhý den svařené šlehačky vyšleháme na hustý krém, korpus rozřízneme (1x, nebo 2x-jak se vám podaří), naplníme a obetřeme dort i zvenku. Dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, strouhanými ledovými kaštany, nebo barevným zdobením.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kavinae
(upraveno)
21. 3. 2014, 10:08
Dobrý den, můžete mi prosím písnout kolik šlehaček a kaštanů je třeba na ten pařížský krém? Děkuji a zdravím Gábina
nahlásit
kopretina123
(upraveno)
21. 3. 2014, 10:30
@kavinae
Paní v Přísadách píše, že na krém 6x šlehačka a 5x kaštany.
nahlásit
jeremy
(upraveno)
5. 8. 2013, 21:00
nahlásit
Blanka.M.
(upraveno)
21. 9. 2011, 6:49
Vypadá úžasně
nahlásit
gegamar
(upraveno)
17. 9. 2011, 9:32
Bezva, jednoduché skvělé...
nahlásit