(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Vitacitové řezy
Potřebné ingredience
korpus :
4 vejce , 1 sklenice mletého cukru, 1 skl. vlažné vody, 2 skl. polohrubé mouky, 1/2 skl. oleje , 2 lžíce kakaa , 1 bal. prášku do pečiva
náplň:
250g másla , 250g cukr moučka, vanilinový cukr, 500g tvarohu 4 lžíce rumu
poleva:
3/4 l studené vody, 2 vanilkové pudingy, 1 vitacit citronový ,50g cukru
Postup přípravy
Korpus:
Žloutky, cukr, vodu, mouku,olej, kakao a prášek do pečiva smícháme dohromady a přidáme z bílků ušlehaný sníh. Opatrně promícháme a nalejeme na vymazaný moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Dáme péct do předehřáté trouby na 20-25 min / 175 st.C
Náplň:
Než se korpus upeče připravíme si náplň a to tak že máslo,cukr a vanilínový cukr smícháme dohromady a potom přidáme tvaroh a rum (kdyby se to smíchalo všechno dohromady byla by náplň hrudkovatá).
Poleva:
Až korpus vychladne,potřeme ho rovnoměrně náplní a polejeme
polevou, která se vařila 2 minuty.
Celý plech dáme do ledničky vychladnout, nejlépe přes noc.
Žloutky, cukr, vodu, mouku,olej, kakao a prášek do pečiva smícháme dohromady a přidáme z bílků ušlehaný sníh. Opatrně promícháme a nalejeme na vymazaný moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Dáme péct do předehřáté trouby na 20-25 min / 175 st.C
Náplň:
Než se korpus upeče připravíme si náplň a to tak že máslo,cukr a vanilínový cukr smícháme dohromady a potom přidáme tvaroh a rum (kdyby se to smíchalo všechno dohromady byla by náplň hrudkovatá).
Poleva:
Až korpus vychladne,potřeme ho rovnoměrně náplní a polejeme
polevou, která se vařila 2 minuty.
Celý plech dáme do ledničky vychladnout, nejlépe přes noc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivanicka
(upraveno)
13. 8. 2006, 21:52
Díky za receptík tuhle buchtu dělala moje mamka a už pár let sháním receptík a jsem moc ráda že jsem ho našla.Dneska jsem buchtu dělala a je vynikající.Všem doporučuji
daskakar
(upraveno)
14. 8. 2006, 7:34
@Ivanicka
No není ten Mimibazar skvělý , co vše se dá v něm pořídit.....
petrat
(upraveno)
25. 7. 2006, 12:41
tuhle buchtu dělá moje máma už dobrých 15 let, jednu dobu byl problém sehnat Vitacit, ale teď už zase jsou a tak ji vřele doporučuju - nachladit a pro tohle období super!!!!
AjaZ
(upraveno)
25. 7. 2006, 11:37
Včera večer jsem je dělala, a ještě v noci jsme s manželem snědli půlku plechu . Nahoru jsem si ještě stříkla trochu šlehačky a nemá to chybu . Vitacit jsem dala nějakou ovocnou směs a rum vynechala (našim dětem nevoní). Super! Alena
daskakar
(upraveno)
26. 7. 2006, 11:49
@AjaZ
úplně si to dovedu představit , hlavně v tom horku to musela být paráda
AjaZ
(upraveno)
26. 7. 2006, 14:41
@daskakar
Já mám bohužel ve vedrech pořádné záchvaty žravosti, které se zimou zmizí. Takže v létě kynu a v zimě zase hubnu . A takovéhle sladké dobroty nikdy neodmítnu . A hlavně mám kachní žaludek, takže vedro nevedro - nacpala jsem se před spaním dobře .
kytka74
(upraveno)
23. 7. 2006, 21:00
fakt osvěžující a výborný
Flegča
(upraveno)
22. 7. 2006, 21:05
Jééééé, vitacitové řezy!!!!! Tenhle recept jsem kdysi od kamarádky dostala a celá rodina si na nich vždycky mooooc pochutná. Moc je všem doporučuji, určitě je vyzkoušejte!!!! Monika