(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Musaka - velmi jednoduché a rychlé
Potřebné ingredience
mleté maso ( cca 0,5 kg půl na půl), 1 lilek, 5 rajčat, česnek. cibule, petrželka, olej
Postup přípravy
Lilky nakrájíme na zhruba 0,5 cm silné plátky, oslíme a necháme vyplakat - potom přebytečnou vodu vyždímeme, mezitím si orestujeme cibuli s česnekem, spaříme si a oloupeme 4 rajčata, nakrájíme na kostky a půlku z těchto rajčat dáme na pánev a orestujeme, po chvilce přidáme ml. maso, osolíme a chvíli podusíme, pak si vymažeme zapékací mísu, poklademe lilky, na ně dáme ml. maso, zbytek pokrájených rajčat, pokryjeme lilkem a navrch dáme pokrájené rajče na plátky a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Je to vynikající třeba jen s pečivem - teplé i studené nebo já dělám s kuskusem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitka z Brna
(upraveno)
29. 12. 2007, 13:24
Já dělám něco podobného - syrskou musaku. Na dno pekáčku syrové brambory na plátky, na to syrové mleté maso a pak lilky, rajčata na plátky na vrch. Celé péct hodinu nepřikryté v troubě - taky moc dobré. Žádný bešamel, jako do řecké musaky.
Bendova2
(upraveno)
6. 2. 2008, 13:34
@Jitka z Brna
Jejda, já chci chválit tenhle recept a zeptat se na tu variantu s brambůrky dole. My to takhle jedli na Krétě. Ale každopádně nám moc chutnala, dětičkám jsem tedy oddělila lilky, protože je to asi barevně moc nelákalo , ale my s manží si je rádi dáme. Udělá to takovou príma šťávinku, takže dětičky vymetly talíře do posledního brambůrku. . Ráda řadím tenhle recept mezi naše stálé. Petra a