(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 400 g steril. červených fazolí, 1 malá plechovka steril. kukuřice, 2 lžičky koření "Chilli con carne" (Kotányi), sůl ********** MIMO TO: 8 pšeničných tortil, 100 g strouhaného sýra (dle vaší chuti), čerstvý koriandr, asi 3 větší rajčata, zakysaná smetana
Postup přípravy
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Přidáme římský kmín a opékáme ještě asi 1 min. Vsypeme scezené a propláchnuté fazole, koření "Chilli con carne", podlijeme trochou vody a dle chuti osolíme. Až se fazole prohřejí, rozmačkáme je na hrubou kaši, poté vmícháme scezenou kukuřici.
Fazolovou směs rovnoměrně rozdělíme na 4 tortily. Směs pokapeme zakysanou smetanou, posypeme sekaným koriandrem, drobně nakrájenými rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Každou tortilu přiklopíme zbývajícími plackami a po stranách upevníme párátky (směs tak neleze ven).
Grilovací pánev zahřejeme s troškou oleje a jednotlivé tortily na ní z obou stran opékáme (1-2 min.) Opečené nakrájíme na dílky a podáváme třeba se zeleninovým salátem.
DOBROU CHUŤ!!
Fazolovou směs rovnoměrně rozdělíme na 4 tortily. Směs pokapeme zakysanou smetanou, posypeme sekaným koriandrem, drobně nakrájenými rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Každou tortilu přiklopíme zbývajícími plackami a po stranách upevníme párátky (směs tak neleze ven).
Grilovací pánev zahřejeme s troškou oleje a jednotlivé tortily na ní z obou stran opékáme (1-2 min.) Opečené nakrájíme na dílky a podáváme třeba se zeleninovým salátem.
DOBROU CHUŤ!!
náplň..
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalimera
(upraveno)
19. 9. 2011, 14:02
Ivi, dávám velikou 1***. Dnes jsem dělala tvoje tortily a kombinace chutí je , zvláště ta zakysanka dělá svoje. A opečení na grilovací pánvi je taky skvělý nápad. Neměla jsem fazole v plechovce, tak jsem si včera namočila klasické červené a dnes uvařila a použila.
alfleila
(upraveno)
19. 9. 2011, 17:21
@kalimera
Jednička do žákovské, jůůů Jsem moc ráda, že vám chutnalo. A s těma fazolema, které jsi si uvařila sama jsi to měla určitě lepší a zdravější Jinak my jsme tortilly jedli ještě druhý den, studené k polévce a byly snad ještě lepší, takové odleželé
kalimera
(upraveno)
19. 9. 2011, 19:11
@alfleila
Musím ještě dodat, že říkal, že mám "zařadit do repertoáru" .
alfleila
(upraveno)
19. 9. 2011, 21:57
@kalimera
óóóó tak to je pocta