(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Čočka na kyselo
Potřebné ingredience
350 g čočky, 3 pol. lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 str. česneku, 1 lžička kari koření, 1 velký rajský protlak, sůl, pepř, ocet
Postup přípravy
Čočku uvaříme do měkka. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, kari koření, uvařenou čočku a protlak. Řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a octem. Já čočku moc nemusím, ale téhle bych se mohla "užrat". Toto množství u nás stačí tak max. na 3 porce, já dělám většinou z půlkilového pytlíku a použiji dvojnásobné množství surovin. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzan
(upraveno)
1. 1. 2018, 13:59
Udělala jsem ji dnes na Nový rok a je vynikající . Hledala jsem recept bez mouky a tento je fakt skvělý, zařazuji do svého kuchařského "repertoáru" :o). Díky za receptík a úspěšný nový rok! Zuzana
Raguella
(upraveno)
11. 4. 2017, 15:50
Dobrý den,tak jsem dnes zkusila čočku podle Vašeho receptíku a moc nám chutnalo,hlavně si panečku dal... Děkuji za bezva receptík,určitě se k němu moc rádi vrátíme.
Brůs
(upraveno)
27. 6. 2012, 19:07
dělám stejně, až na ten protlak
Texensis
(upraveno)
27. 6. 2012, 18:40
Výborné už nikdy jinak dělám takhle i fazolky
Mišák123
(upraveno)
28. 6. 2012, 19:07
@Texensis
Jsem ráda, že chutnalo myslíte klasické fazole nebo lusky??? To není špatný nápad
kuratka
(upraveno)
28. 4. 2012, 12:02
Právě jsme dobaštili Bylo to výborné - moc nás to nadchlo
Mišák123
(upraveno)
1. 5. 2012, 19:55
@kuratka
Jsem ráda, že chutnalo a tak jste mi připomněla, že už jsme jí dlouho neměli