(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
kapustové závitky
Potřebné ingredience
kapusta balení mletého masa (cca. 500 g) 1 cibule 3 lžíce sádla 1 hrnek rýže 2 vejce sůl pepř
Postup přípravy
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi 5 minut. Změklé velké listy rozebereme a malé listy rozsekáme do nádivky.
Nádivku připravíme následovně. Na zpěněné cibuli opečeme maso. Přidáme uvařenou rýži, přimícháme vejce, sůl, pepř a rozsekané malé listy kapusty. Směs dobře promícháme.
Do každého listu dáme lžíci nádivky, pečlivě zabalíme, ze stran zahneme a svážeme nití. Závitky klademe do vymaštěného pekáče, zalijeme vodou a mírně pečeme asi půl hodiny.
Nádivku připravíme následovně. Na zpěněné cibuli opečeme maso. Přidáme uvařenou rýži, přimícháme vejce, sůl, pepř a rozsekané malé listy kapusty. Směs dobře promícháme.
Do každého listu dáme lžíci nádivky, pečlivě zabalíme, ze stran zahneme a svážeme nití. Závitky klademe do vymaštěného pekáče, zalijeme vodou a mírně pečeme asi půl hodiny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé