(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Domácí máslo
Potřebné ingredience
250 ml smetany
Postup přípravy
Použil jsem domácí smetanu z rodinné farmy Mejsnar Kunčice nad Labem.
K vytvoření jsem použil ruční šlehač a šlehat a šlehat nejdříve se vytvoří našlehaná šlehačka a stále šlehat až když se oddělí máslo od podmáslí a potom jsem podmáslí přelil do nádoby a máslo jsem přendal do misky kde jsem lžící třel máslo o stěnu misky a vylejvál jsem podmáslí a přilíval jsem čerstvou studenou vodu a stále třít máslo o stěnu misky až když voda nebarví tak vodu vylít z misky a máslo přendat do finální misky to celé jsem dělal cca 15 min.smetany 250mll .
Použil jsem 3 smetany po 250mll a másla bylo 140 g.
Je to sice dražší záležitost ale ten pocit dobrého domácího másla.
Práce přítele ... :-))
K vytvoření jsem použil ruční šlehač a šlehat a šlehat nejdříve se vytvoří našlehaná šlehačka a stále šlehat až když se oddělí máslo od podmáslí a potom jsem podmáslí přelil do nádoby a máslo jsem přendal do misky kde jsem lžící třel máslo o stěnu misky a vylejvál jsem podmáslí a přilíval jsem čerstvou studenou vodu a stále třít máslo o stěnu misky až když voda nebarví tak vodu vylít z misky a máslo přendat do finální misky to celé jsem dělal cca 15 min.smetany 250mll .
Použil jsem 3 smetany po 250mll a másla bylo 140 g.
Je to sice dražší záležitost ale ten pocit dobrého domácího másla.
Práce přítele ... :-))
nádoba
máslo
odstředěné podmáslí z 3 kelímků smetany 250 g
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HaJi21
(upraveno)
4. 3. 2017, 15:05
To se mi podařilo ještě jako malé holce, když mě maminka dala ušlehat šlehačku. Asi jsem šlehala rychle, tak z toho bylo máslo
Girasoole
(upraveno)
23. 9. 2011, 14:48
Ahoj Taky si ze šlehačky dělám máslo. Jen používám robota Je to rychlejší
silvulka
(upraveno)
9. 9. 2011, 21:35
Dobry den, pritel je opravdu sikulka. Prosim Vas, jaka to by ala smetana? A to jenom slehal timto nslehacem? Jeste, paosim, jak dlouho to trvalo a jak maslo chutna? Dekuji. Silva B.
marcela54
(upraveno)
11. 9. 2011, 16:41
@silvulka
Dobrý den,ano včerá opět dělal z 6 ks 250 g smetany udělala 300g msla,je výborné takové, které kdysi bývalo,je tuhé a nejde mazat,až po chilce kdy ho vyndám z lednice,tak 10 min.Nejprve se Vám utvoří šlehačka,pokračujete a šleháte,až se to oddělí, tak vylejete přebytečné mléko(podmáslí) a pak pod studenou vodou třete,vyplaví se zbytek vody i mléka a je čisté.Stěrkou vyndáte do nějaké nádoby(kelímku),jelikož je mastné tak se s vodou nespojí,neodplavíte ho prostě asi 1 dcl vody studené na opakujete .zdravím marcela
lomačka
(upraveno)
8. 9. 2011, 19:11
Si šikula
marcela54
(upraveno)
9. 9. 2011, 20:48
@lomačka
děkuji Dášenko,ale přítel je tak šikovný