(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Štipkavé brynzové tyčky
Potřebné ingredience
100 g vody, špetka cukru, 2 lžíce oleje, 50 g brynzy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pálivé papriky, 220 g hladké mouky, 15 g droždí
Postup přípravy
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Protože je těsta málo, zpočátku při jeho zpracování můžeme pomoct stěrkou - shrnujeme ho ze stěn formy dolů, k hákům.
Není třeba nechávat kynout celou dobu programu Těsto, stačí asi 30 minut.
Pak těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.
Necháme vykynout jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)
(Místo brynzy můžeme použít i tvaroh, ale hustý, ne ten z vaničky.)
Tyčky jsou křupavé, slané tak akorát a štipkavost pocítíte až při dojídání jedné z nich (nepálí hned v prvním soustu).
Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz
Není třeba nechávat kynout celou dobu programu Těsto, stačí asi 30 minut.
Pak těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.
Necháme vykynout jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)
(Místo brynzy můžeme použít i tvaroh, ale hustý, ne ten z vaničky.)
Tyčky jsou křupavé, slané tak akorát a štipkavost pocítíte až při dojídání jedné z nich (nepálí hned v prvním soustu).
Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sifa
(upraveno)
30. 10. 2011, 8:07
Včera jsem je dělala a malej mi do půl hodiny snědl jeden pekáč . Super tip
iv@
(upraveno)
1. 11. 2011, 10:17
@Sifa
jé, to mě moc těší!
Babu13
(upraveno)
7. 9. 2011, 15:48
Určitě vyzkouším