(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Povidla bez míchání
Potřebné ingredience
3kg vypeckovaných švestek, 1/4 l octu, 500g cukru
Postup přípravy
Švestky opereme a vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, dáme do nádoby zasypeme cukrem a zalijeme octem a necháme do druhého dne pustit šťávu. Naložené švestky dáme do kameninového hrnce nebo do nerezového se silnějším dnem a postavíme na rozehřátou plotýnku necháme prohřát a pak ztlumíme tak, aby obsah hrnce jen lehce probublával. Probublávat necháme asi 5hodin. POZOR vůbec nemícháme vařečku si zamčete v lince, jak to jednou zamícháte budete míchat až dokonce.
Já osobně nevyhušťuji tolik, nechám to jen asi 3 hoďky a pak to zavařím. Jsou výborné.
Já osobně nevyhušťuji tolik, nechám to jen asi 3 hoďky a pak to zavařím. Jsou výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokoska24
(upraveno)
22. 8. 2015, 14:26
DělaLA JSEM A NA MĚ HODNĚ OCTA, POŘÁD HO TAM CÍTÍM....
radkaaa
(upraveno)
9. 9. 2011, 21:03
Dělám stejná, vařím do zhoustnutí na mírném ohni asi 5 hodin, ale na závěr přidám asi 0,5 dl rumu, projde ještě jednou za stálého míchání varem a nezavařuji.... alkohol to zakomzervuje a nikdy se mi nezkazily Povidla jsou výborná
Lenpod
(upraveno)
8. 9. 2011, 12:34
Hani dělám také : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=58420&user=188955 a potvrzuji, jsou výborná. Vařím o dost kratší dobu (cca 60 min, dle poměru šťávy) a nikdy nezavařuji. Tyto povidla připravuji již tak 18 let a nikdy se nezkazila, vydrží několik let. Stejně připravuji i povidla hrušková, také výborná, zvláště na frgály.
hancikub
(upraveno)
9. 9. 2011, 21:00
@Lenpod
No to zavařování pro jistotu, nerada bych pak k tomu přišla a bylo to plesnivé, bylo by mi toho strašně líto - taková dobrota a práce. Ale asi máš pravdu není potřeba.....