Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Jahodový džem s kiwi z pekárny

0.0
Jahodový džem s kiwi z pekárny

Potřebné ingredience

400 g čerstvých jahod (mohou být i mražené),200g zralého kiwi(tj.3 kusy),350g želírovacího cukru,3 lžíce citronové šťávy.

Postup přípravy

Kiwi si oloupeme a nakrájíme na plátky,jahody odstopkujeme a nakrájíme na malé kousky.Pak ovoce dáme do pekárny,přidáme citronovou šťávu a želírovací cukr a zapneme program marmeláda a necháme pracovat.
Mezi tím si připravím skleničky,omyji je a vložím do vyhřáté trouby na 150°C a 20 minut sterilizuji. PZ. z tohoto množství jsou 3 skleničky džemu.
Tento jahodový džem po naplnění do skleniček ,ještě sterilizuji 15 min v hrnci ve vodě při 80°C-aby se nezkazil.

Z tohoto množství jsou 3 skleničky výborného džemu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vanusak 6. 9. 2011, 22:46
Vypadá moc dobře, sterilujete v troubě nasucho, nebo na plechu s vodou? (F)
chalupnicka 7. 9. 2011, 9:12
@Vanusak Ivo - ty skleničky si připravuji takto ,před naplněním džemem. A tento jahodový jsem si raděj sterilizovala v hrnci s vodou 15 min na 80°C.Přeci jen jsou jahůdky trochu choulostivější.Ale švestkový jsem nechala tak- dále bez sterilizace. :-$Upravila jsem v receptu pro přesnost.
Vanusak 7. 9. 2011, 10:15
@chalupnicka Aleno, moc díky za upřesnění! Já se už dlouho přemlouvám vyzkoušet džem v pekárně, zatím klasicky vařím na plotně. ,-) Mějte se. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie