(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Dušené zelí po moravsku(jak ho dělala moje maminka)
Potřebné ingredience
Sklenici kysaného zelí,lžíci sádla,cibuli,sůl.kmín,cukr,1 syrovou bramboru,
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibuli,přidáme zelí-trochu podliju vodou,osolím,okmínuji a dusím do měkka.Pak zahustím najemno strouhanou syrovou bramborou,povařím .Dochutím solí a přisladím a můžeme podávat.PZ brambora nám zelí krásně zahustí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
katka 777
(upraveno)
24. 3. 2013, 11:50
vyskúšam....
chalupnicka
(upraveno)
9. 4. 2013, 11:38
@katka 777
Vyzkoušejte Katko-uvidíte,jak je zahuštění zelíčka snadné.Zdravím Alča
PetraRol
(upraveno)
24. 3. 2013, 11:23
Tedy přiznávám, že tenhle trik s bramborou do kysaného zelí jsem neznala. Ale mám ho právě hotové a je supr . Děkuji za recept. A přeji krásnou neděli.
Brucha Vecha
(upraveno)
27. 6. 2012, 16:37
jsem z Valach a zahušťování bramborem taky máme nejraději Super receptík, taky nám tak uvařené zelíčko mooooc šmakuje
chalupnicka
(upraveno)
28. 6. 2012, 8:37
@Brucha Vecha
Zrovna ho takto budu dělat(ale červené)o víkendu s pečeným kuřátkem na kmíně(alá kachna)-už se moc těším.Zdravím Alča
Zrušený účet
(upraveno)
8. 9. 2011, 11:08
Pocházím z Valašska a tam snad skoro všechny ženské v naší rodině zahušťovaly právě bramborem. Já jsem pak zahušťovala jíškou a když jsem jednou neměla mouku, vzpoměla jsem si na moji mamku a dala jsem tam brambor. Bylo to o hodně lepší
chalupnicka
(upraveno)
8. 9. 2011, 22:11
@
Teda děvčata vy jste se nějak rozepsaly.
sieta
(upraveno)
7. 9. 2011, 23:18
Já bych řekla, že moravské je se zásmažkou
chalupnicka
(upraveno)
8. 9. 2011, 7:49
@sieta
Zřejmě jiná část moravy -jiné vaření.Moje maminka pocházela od Bystřice pod Pernštejnem.Alena
sieta
(upraveno)
8. 9. 2011, 8:51
@chalupnicka
Aha, tak já od Českého Těšína a vždycky se tam dělalo se zásmažkou, já dělávám bez a bylo mi řečeno, že to je české zelí
pospinka83
(upraveno)
8. 9. 2011, 10:08
@sieta
jj je to přesně jak říkáte, já ač moravačka, dělám české zelí
sieta
(upraveno)
8. 9. 2011, 10:10
@pospinka83
je to pohodlnější, že jo
KáKá
(upraveno)
8. 9. 2011, 9:19
@sieta
já se narodila v těšíně
sieta
(upraveno)
8. 9. 2011, 9:32
@KáKá
Jo? No vidíš, svět je malej a žili jste tam dlouho?
KáKá
(upraveno)
8. 9. 2011, 9:36
@sieta
Pár let od školky do 1.třídy,předtím u babičky v Darkově
žingi
(upraveno)
8. 9. 2011, 9:14
@sieta
jsem ze severní Moravy a já dělám s jíškou a špekem a chlap špekem a nastrouháným bramborem
chopper Jája
(upraveno)
8. 9. 2011, 9:57
@žingi
taky tak
ajullka
(upraveno)
8. 9. 2011, 9:56
@žingi
To je to nej......u nas ho dela babicka slovena ja ho miluju, ale neumim tak jako ona
Lennie
(upraveno)
7. 9. 2011, 23:29
@sieta
Jo, s cibulovou Babička ho dělávala a bylo jedinečný.
vlasťulka
(upraveno)
7. 9. 2011, 22:56
jinak -české zelí-je super
KáKá
(upraveno)
7. 9. 2011, 22:39
Zelí zahušťuji jedině bramborem