Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Dušené zelí po moravsku(jak ho dělala moje maminka)

0.0
Dušené zelí po moravsku(jak ho dělala moje maminka)

Potřebné ingredience

Sklenici kysaného zelí,lžíci sádla,cibuli,sůl.kmín,cukr,1 syrovou bramboru,

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibuli,přidáme zelí-trochu podliju vodou,osolím,okmínuji a dusím do měkka.Pak zahustím najemno strouhanou syrovou bramborou,povařím .Dochutím solí a přisladím a můžeme podávat.PZ brambora nám zelí krásně zahustí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka 777 24. 3. 2013, 11:50
vyskúšam.... (clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 9. 4. 2013, 11:38
@katka 777 Vyzkoušejte Katko-uvidíte,jak je zahuštění zelíčka snadné.Zdravím Alča :-)
PetraRol 24. 3. 2013, 11:23
Tedy přiznávám, že tenhle trik s bramborou do kysaného zelí jsem neznala. Ale mám ho právě hotové a je supr (Y). Děkuji za recept. (F) A přeji krásnou neděli.
Brucha Vecha 27. 6. 2012, 16:37
jsem z Valach a zahušťování bramborem taky máme nejraději :-) Super receptík, taky nám tak uvařené zelíčko mooooc šmakuje (Y) (Y)
chalupnicka 28. 6. 2012, 8:37
@Brucha Vecha Zrovna ho takto budu dělat(ale červené)o víkendu s pečeným kuřátkem na kmíně(alá kachna)-už se moc těším.Zdravím Alča (L)
Zrušený účet 8. 9. 2011, 11:08
Pocházím z Valašska a tam snad skoro všechny ženské v naší rodině zahušťovaly právě bramborem. Já jsem pak zahušťovala jíškou a když jsem jednou neměla mouku, vzpoměla jsem si na moji mamku a dala jsem tam brambor. Bylo to o hodně lepší (Y)
chalupnicka 8. 9. 2011, 22:11
@ Teda děvčata vy jste se nějak rozepsaly. :-)
sieta 7. 9. 2011, 23:18
Já bych řekla, že moravské je se zásmažkou :^)
chalupnicka 8. 9. 2011, 7:49
@sieta Zřejmě jiná část moravy -jiné vaření.Moje maminka pocházela od Bystřice pod Pernštejnem.Alena :-$
sieta 8. 9. 2011, 8:51
@chalupnicka Aha, tak já od Českého Těšína a vždycky se tam dělalo se zásmažkou, já dělávám bez a bylo mi řečeno, že to je české zelí ,-)
pospinka83 8. 9. 2011, 10:08
@sieta jj je to přesně jak říkáte, já ač moravačka, dělám české zelí :-D
sieta 8. 9. 2011, 10:10
@pospinka83 je to pohodlnější, že jo (smich)
KáKá 8. 9. 2011, 9:19
@sieta já se narodila v těšíně ,-) (hello) (hello)
sieta 8. 9. 2011, 9:32
@KáKá Jo? No vidíš, svět je malej a žili jste tam dlouho?
KáKá 8. 9. 2011, 9:36
@sieta Pár let od školky do 1.třídy,předtím u babičky v Darkově
žingi 8. 9. 2011, 9:14
@sieta jsem ze severní Moravy a já dělám s jíškou a špekem a chlap špekem a nastrouháným bramborem ,-) ,-) ,-)
chopper Jája 8. 9. 2011, 9:57
@žingi taky tak ,-)
ajullka 8. 9. 2011, 9:56
@žingi To je to nej......u nas ho dela babicka slovena ,-) ,-) ,-) ja ho miluju, ale neumim tak jako ona
Lennie 7. 9. 2011, 23:29
@sieta Jo, s cibulovou (Y) Babička ho dělávala a bylo jedinečný.
vlasťulka 7. 9. 2011, 22:56
jinak -české zelí-je super (Y)
KáKá 7. 9. 2011, 22:39
Zelí zahušťuji jedině bramborem (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie