Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rychlý švestkový koláč kynutý-bez kynutí

0.0
Rychlý švestkový koláč kynutý-bez kynutí

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky,2 lžíce-zarovnané krystal.cukru,1/2 káv.lžičky soli,.150 ml vlažné vody.40 ml oleje,1vejce,1 pomocník na kynuté těsto -dr.Oteker,švestky asi 50 dkg,cukr, 5 lžic mletého máku .Drobenka.125 g tuku Hera,80g hr.mouky,120g cukru

Postup přípravy

Švestky si odpeckujeme a nakrájíme na poloviny.Na drobenku si dáme vše do mísy a rukama zpracujeme drobenku.Připravíme si plech -vyložíme pečícím papírem a předehřejeme si troubu na 180°C.
Do mísy dáme mouku,cukr,sůl,obsah sáčku a vše dobře promícháme.Pak přidáme vodu,olej a vejce a vše dobře vypracujeme na hladké těsto,které se nelepí na stěny mísy.
A hned ho rozetřeme na plech ,poklademe švestkami-řezem nahoru ,posypeme mletým mákem ,trochu cukrem(to v případě,že jsou švestky kyselejší),navrch dáme drobenku a dáme péci.

takto vypadá pomocník na kynuté těsto

dobře vypracované těsto,které se nelepí na stěny mísy

připravený koláč k pečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hafouš 2. 9. 2011, 14:02
Alenko,tohoto pomocníka na pečení používám i já a nedám na něj dopustit (Y) (Y)S kynutým těstem jsem měla vždycky problémy a teď je pečení hračka :-$tak že za mě super (F) (F)
chalupnicka 8. 9. 2011, 7:55
@Hafouš Jani -děkuji. (L)Já nemám z kynutým těstem problém ale když spěchám-ráda sáhnu po tomto pomocníku-který nikdy nezklame (Y),hlavně doporučuji všem nezkušeným kuchařinkám. (wash).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie