(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Ovocný čaj
Potřebné ingredience
1 1/2 kg jakéhokoliv ovoce, 1 kg cukru krupice, lžička skořice, 5 hřebíčků, 2 citrony, 2 vanilkové cukry a 100 ml rumu
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, skořici, hřebíčky, citrony nakrájené bez kůry a vanilkové cukry. Promícháme a dáme na hlubší plech nebo do širšího kastrolu do trouby. Troubu zapneme asi na 150-160 °C, občas promícháme a necháme částečně odpařit šťávu (asi 3/4 hodiny). Pak vyndáme, nalijeme rum, promícháme, nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru a je hotovo.
Z tohoto "kompotu" se potom vaří čaj....asi dvě až tři čajové lžičky na hrnek...zalijeme horkou vodou a můžeme podávat...Letos jsem zkusila dát místo jablek a hrušek pomeranče a byla to výborná pochoutka...
Je to receptík mé mamky,ale všem moc chutná.
Z tohoto "kompotu" se potom vaří čaj....asi dvě až tři čajové lžičky na hrnek...zalijeme horkou vodou a můžeme podávat...Letos jsem zkusila dát místo jablek a hrušek pomeranče a byla to výborná pochoutka...
Je to receptík mé mamky,ale všem moc chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Stojanka
(upraveno)
29. 3. 2008, 21:01
U ás by musel mít rohy.... , vydrží dlouho....je to jak marmoška
jad
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:25
prosím, jakou má trvanlivost?
Mari54
(upraveno)
8. 12. 2008, 16:48
@jad
také ho dělám,je výborný