Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Fantastický QUICHE LORRAINE♥♥

0.0
Fantastický QUICHE LORRAINE♥♥

Potřebné ingredience

CELOZRNNÉ TĚSTO:300g špaldové mouky (můžeme samozřejmě použít obyčejnou hladkou mouku), 125g másla, špetka soli, 100ml vlažné vody, NÁPLŇ:6 větších cibulí, 150g šunky nakrájené na kostičky, olivový olej, 250g zakysaé smetany (lépší je však créme fraiche), sůl, mletý pepř, 150g strouhaného sýra (používám goudu, eidam také není špatný), 2 žloutky, špetka provensálského koření (bylinek)

Postup přípravy

Těsto vypracujeme ve vláčnou kouli, kterou necháme uležet v ledničce (idelně přes noc, pokud však chceme zpracovat ihned, půl hodinky postačí).
Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka. Na rozpáleném olivovém oleji cibuli orestujeme, přidáme šunku a jakmile začne cibule zlátnout, odstavíme z plotny. Necháme prochladnout a poté slijeme tak, abychom se zbavili přebytečného tuku. Osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky.
Vál podsypeme lehce moukou a těsto vyválíme na 4mm silný plát, který vmáčkneme do koláčové formy, kterou jsme předem lehounce pomazali olivovým olejem. Těsto na několika místech propícháme vidličkou, aby se nám nenafukovalo. Nyní si předehřejeme troubu na 180°C. Do cibulové směsi vmícháme kysanou smetanu, žloutky, nastrouhaný sýr a promícháme. Hmotu nalijeme na koláč a pečeme 35 minut.

Výborný je 10 minut po upečení, lehce zchladlý, testo se díky sýru krásně zatáhne a chutná fantasticky! :-)♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

navia 18. 5. 2012, 13:57
Včera jsem zkoušela, ale bohužel., Náplň vynikající, ale těsto nám nechutnalo. Jako kdyby nebylo dopečené, přitom náplň už byla. Pak jsem četla na netu, že se má korpus předpéct.
mmatuli 30. 8. 2011, 21:28
Mňam, ten máme rádi všichni v rodině..
Inkakos 31. 8. 2011, 8:00
@mmatuli My ho také milujeme (Y) a výborný je i na způsob pizzy, kde vynechám rajčatovou omáčku a dávám jen smetanový základ, trochu oregana a spoustu sýru (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie