(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Zapékané těstoviny s tuňákem

Potřebné ingredience
500 g těstovim (vrtulky, rigatoni, gnocchi), sůl, 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (cca 300 g dohromady), 1 plechovka rajčat (400 g), pepř, 100 g černých nebo zelených vypeckovaných oliv, 1 čajová lžička oregana (čerstvé nebo sušené), máslo na vymazání formy, 2 kuličky mozarelly (300 g) - příp. jiného sýra (dnes jsem dávala nivu a eidam)
Postup přípravy
1) Těstoviny vsypeme do osolené vařící vody a uvaříme "al dente" a scedíme.
2) Předehřejeme troubu na 220 stupňů.
3) Tuňáka dáme do misky, pomačkáme vidličkou, přidáme k němu rajčata (opět pomačkáme vidličkou), osolíme, opepříme, přidáme pokrájené olivy a lžičku oregana. Důkladně promícháme.
4) Vymastíme formu máslem, nasypeme na dno těstoviny, na ně připravenou směs, navrch poklademe mozarellu (nakrájenou na plátky), anebo jiný nastrouhaný sýr.
5) Zapékáme v troubě, na 220 stupňů, na střední příčce, cca 20 minut - aby byl sýr zlatavý.
2) Předehřejeme troubu na 220 stupňů.
3) Tuňáka dáme do misky, pomačkáme vidličkou, přidáme k němu rajčata (opět pomačkáme vidličkou), osolíme, opepříme, přidáme pokrájené olivy a lžičku oregana. Důkladně promícháme.
4) Vymastíme formu máslem, nasypeme na dno těstoviny, na ně připravenou směs, navrch poklademe mozarellu (nakrájenou na plátky), anebo jiný nastrouhaný sýr.
5) Zapékáme v troubě, na 220 stupňů, na střední příčce, cca 20 minut - aby byl sýr zlatavý.

Po vyndání z trouby

Na talíři (je to sypké, špatně se to servíruje - ale je to vynikající!
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ADADANDA
(upraveno)
16. 2. 2008, 7:49
DÍKY ZA INSPIRAČKU,JDU POHLEDAT POTŘEBNÉ SUROVINY ,A SNAD SE OBĚD POVEDE
PÁ

nahlásit

Rybule
(upraveno)
15. 2. 2008, 17:55
Dobrý večer Mončo
, těstoviny jsem vařila dnes k obídku a moc nám chutnaly
. Měly úspěch, jenom se po nich zaprášilo
. Děkuji za super receptík
. Zdraví Mirča s rodinkou
.






nahlásit

mohos
(upraveno)
16. 2. 2008, 16:29
@Rybule
Mirko, tak to jsem moc ráda, že chutnají i u vás doma
.

nahlásit
laho
(upraveno)
10. 1. 2008, 11:46
Právě jsem dovařila a snědla.Před pečením jsem to zalila trochou šlehačky,moc nám to chutnalo.
nahlásit

mohos
(upraveno)
10. 1. 2008, 22:18
@laho
Kláro, tak to mám radost... my je také moc rádi a když budu mít zbytek šlehačky, přidám příště také. Díky za typ
.

nahlásit