(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MAČANKA ANEB ŠTĚDROVĚČERNÍ HOUBOVÁ
Potřebné ingredience
1l vody z kysaného zelí / může být i míň/
voda
sladká smetana
houby mix
nové koření 8 kul.
bobkový list 3ks
česnek 4 stroužky
cibulka
máslo
Postup přípravy
Vodu z kysaného zelí naředíme s vodou dle chutí, měla by být mírně kyselá příjemná, přidáme koření a česnek a vše aspoň 1 hodinu vaříme. Odstavíme scedíme. Houby několikrát necháme přejít varem a důkladně přes sítko opereme pod vodou, znovu povaříme a opereme. Je to proto aby zůstala omáčka bílá. Vložíme do vývaru a znovu povaříme. Rozkvedláme smetanu s hl. moukou, mlékem a vodou. Zalejeme a provaříme. Podáváme s osmaženou cibulkou na másle, která se dává lžící nahoru na omáčku již v talíři. Podáváme chléb.
Je to jeden z chodů štědrovečerné večeře mého manžela. Zní to trochu děsivě, ale omáčka je skvělá!!!!!
Je to jeden z chodů štědrovečerné večeře mého manžela. Zní to trochu děsivě, ale omáčka je skvělá!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé