(recept
si oblíbilo 91 návštěvníků)
Luxusní zvěřinový gulášek
Potřebné ingredience
zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a koření Divočina, hodně mícháme, aby se nepřipalovaly a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Přikryjeme pokličkou, ztlumíme plamen a necháme pustit šťávu. Dusíme do měkka, sem tam mícháme a případně přidáváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme moukou (ve vodě pořádně rozmíchat hl. mouku a šup s ní do guláše), provaříme, přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a trochu plnot. hořčice.
Takto vznikne jemná varianta guláše pro děti a maminky. Tatínkové si přidají pepř a trochu křenu (krenexu). Na talíř přidáme cibulku a doplníme rohlíkem nakrájeným na kolečka.
Takto vznikne jemná varianta guláše pro děti a maminky. Tatínkové si přidají pepř a trochu křenu (krenexu). Na talíř přidáme cibulku a doplníme rohlíkem nakrájeným na kolečka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Klaudovka
(upraveno)
22. 12. 2014, 13:26
Jednoduchý a výborný
00011
(upraveno)
21. 3. 2013, 9:37
Prosím a kolik ta mám dát toho koření divočina? moc děkuji budu vařit poprvé.
Broucci434
(upraveno)
20. 1. 2013, 11:46
Guláš jsem podle receptu vařila už loni, letos zas a byl opět výborný!! Měli jsme rodinou oslavu a všichni chválili. Jen já jsem ještě přidala gulášové koření a trochu pálivé papriky.
Anuška Š.
(upraveno)
11. 1. 2013, 20:19
Taktéže se připojuji k pochvalám. Guláš jsem dnes vařila z dančího plecka a byl opravdu moc dobrý.
allfice
(upraveno)
12. 12. 2011, 13:08
Moc dobrý guláš, nevěděla jsem, co se srnčí kýtou, tak šla do guláše Díky za recept a všem doporučuji ochutnat! Nebyl knedlík, tak byl s kuskusem, naše dvouletá dcera měla boule za ušima
Hanzy
(upraveno)
13. 4. 2011, 11:50
dělala jsem guláš z divočáka a podle vašeho receptu je super
Posslice
(upraveno)
13. 3. 2011, 11:46
Gulášek jednoduchý a výborný, můj první guláš vůbec. Malý baštil, jen se mu dělaly boule za ušima a manžel byl velmi překvapený jak je dobrý. Určitě jsem ho nevařila naposledy
AlDom
(upraveno)
26. 2. 2011, 22:38
Paní Jitko, vyzkoušela jsem Váš recept a opravdu je luxusní Po guláši se jen zaprášilo. Dělala jsem poprvé, ale určitě ne naposledy
BONHO
(upraveno)
22. 2. 2011, 13:52
DOBRÝ DEN JITUŠ, TAK JSME GULÁŠEK DNES MĚLI K OBĚDU A MŮŽU ŘÍCT, ŽE JE VYNIKAJÍCÍ SUPER RECEPT S POZDRAVEM HELA
zanetka001
(upraveno)
15. 1. 2011, 10:10
Super rychlý receptík masíčko a štávička,,,mnamka děkujíííííí moc,,,,
Leonteenka
(upraveno)
5. 2. 2010, 8:21
lahůdka
klučiarka
(upraveno)
29. 11. 2009, 11:18
vynikající děkujem za luxusní nedělní obídek
lienka26
(upraveno)
17. 5. 2009, 20:47
Davam milion ********* Fakt moc dobry a vonavy
Kamza
(upraveno)
19. 3. 2009, 12:20
pochvala veliká, moc jsme si pochutnali Výbornej gulášek i malej se oblizoval
avynka
(upraveno)
24. 2. 2009, 23:39
Podle tohoto receptu jsem vařila dnešní obídek ze srnčího masa . Když se to vařilo, přenádherně to vonělo !!! ) A když se to jedlo, tak to bylo fakt luxusní . MŇAM !!! Všichni jsme si moc pošmákli . Tady je fotka těsně před snězením : http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1746126
bubble
(upraveno)
21. 3. 2009, 14:20
@avynka
Kleris
(upraveno)
25. 1. 2009, 13:27
Dobrý den, tak jsem dnes guláš uvařila a je mooooooc dobrý . Opravdu jsme si pošmákli . Moc děkuji za výborný recept, Nikola s rodinou
bubble
(upraveno)
28. 1. 2009, 21:39
@Kleris
Tak to jsem ráda, že se povedlo
Kleris
(upraveno)
23. 1. 2009, 10:49
Dobrý den Jitko, četla jsem si Váš recept a vypadá velmi lákavě . Ještě nikdy jsem nic nedělala ze zveřiny tak doufám, že se mi to povede . Budu to dělat z kančího masa tak uvidíme . Pak písnu jak se mo to povedlo . Zatím se mějte krásně, Nikola
Bylinka1
(upraveno)
15. 1. 2009, 15:49
Hledám,hledám nějaké vhodné receptíky a tenhle se mi líbí ,takže vyzkouším - dostala jsem jelena .
Janie
(upraveno)
8. 1. 2009, 12:43
Mnam mnan.....srnčí jsem dělala poprvé a mnam mnammmm...děkujeme
wei
(upraveno)
29. 11. 2008, 13:59
Opravdová delikateska!!!!!! Děkuji z aúžasný recept. Jarmila