(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Tvarohový koláč
Potřebné ingredience
KORPUS: 50 g cukru, 100 g másla, 150 g polohrubé mouky, 1 vejce NÁPLŇ: 500 g tvarohu, 180 g cukru, 3 lžičky vanilkového cukru nebo 1,5 lžičky vanilkového aroma, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 vrchovatá lžička škrobové moučky, 7 žloutků, 7 bílků, 50 g rozehřátého másla
Postup přípravy
1. Zpracujeme těsto na korpus – máslo má být vychlazené. Dáme odpočinout do ledničky na 30-60 minut.
2. Poté těstem vyložíme kulatou formu (průměr 24 nebo 26 cm) a předpečeme v troubě asi 15 minut na 200-220°.
3. Smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr nebo aroma, citronovou kůru, škrobovou moučku a žloutky.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s rozehřátým máslem opatrně zašleháme do tvarohové nádivky.
5. Nádivku přelijeme na předpečené těsto a pečeme dalších asi 50 minut na 180°.
POZN: Těstem můžete vyložit buď dno formy, nebo i okraje - záleží na vás. Těsto je takové lepkavé, takže je jednodušší jej rozválet mezi dvěma pečicími papíry. Pokud chcete těsto pouze na dno formy, udělejte ho asi z poloviční dávky, jinak vám půlka zbyde jako mě. A nezapomeňte okraje vymazat máslem (to nemusíte dělat jestliže těsto dáte i do okrajů formy) :)
Pokud vidíte, že koláč ještě není hotový a začíná být dozlatova, můžete jej přikrýt alobalem na chvíli.
http://papajacrazyloved.blogspot.cz/
2. Poté těstem vyložíme kulatou formu (průměr 24 nebo 26 cm) a předpečeme v troubě asi 15 minut na 200-220°.
3. Smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr nebo aroma, citronovou kůru, škrobovou moučku a žloutky.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s rozehřátým máslem opatrně zašleháme do tvarohové nádivky.
5. Nádivku přelijeme na předpečené těsto a pečeme dalších asi 50 minut na 180°.
POZN: Těstem můžete vyložit buď dno formy, nebo i okraje - záleží na vás. Těsto je takové lepkavé, takže je jednodušší jej rozválet mezi dvěma pečicími papíry. Pokud chcete těsto pouze na dno formy, udělejte ho asi z poloviční dávky, jinak vám půlka zbyde jako mě. A nezapomeňte okraje vymazat máslem (to nemusíte dělat jestliže těsto dáte i do okrajů formy) :)
Pokud vidíte, že koláč ještě není hotový a začíná být dozlatova, můžete jej přikrýt alobalem na chvíli.
http://papajacrazyloved.blogspot.cz/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé