(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
MAROKÁNKY
Potřebné ingredience
240 g cukru krupice
60 g másla
75 g hladké mouky
5 g sušeného mléka
80 g kandovaného ovoce
50 g rozinek
25 g čokolády
200 g vyloupaných, nesolených arašídů
čokoládu na polevu
Postup přípravy
Nasekané arašídy nasucho opražíme na pánvi, promícháme s kandovaným ovocem a rozinkami.
Do nádoby nalijeme asi 100 ml vody, přidáme sušené mléko, cukr a máslo a přivedeme k varu.
Přidáme oříškovou směs, dobře promícháme a za stálého míchání krátce povaříme. Necháme částečně zchladnout a vmícháme mouku.
Po vychladnutí stříkáme sáčkem s veklou hladkou trubičkou na plech vyložený pečícím papírem malé placičky. Pokud nemáme sáček, použijeme malou lžičku.
Pečeme dozlatova, upečené sundáme z plechu.
Po vychladnutí jednu stranu polijeme čokoládou, případně vidličkou tvarujeme vlnky.
Tip: Místo sušeného mléka, vody a másla můžeme použít 125 ml smetany ke šlehání.
Z nastříkaných kopečků těsta se lépe tvarují tenké placičky rukou namočenou ve studené vodě.
Do nádoby nalijeme asi 100 ml vody, přidáme sušené mléko, cukr a máslo a přivedeme k varu.
Přidáme oříškovou směs, dobře promícháme a za stálého míchání krátce povaříme. Necháme částečně zchladnout a vmícháme mouku.
Po vychladnutí stříkáme sáčkem s veklou hladkou trubičkou na plech vyložený pečícím papírem malé placičky. Pokud nemáme sáček, použijeme malou lžičku.
Pečeme dozlatova, upečené sundáme z plechu.
Po vychladnutí jednu stranu polijeme čokoládou, případně vidličkou tvarujeme vlnky.
Tip: Místo sušeného mléka, vody a másla můžeme použít 125 ml smetany ke šlehání.
Z nastříkaných kopečků těsta se lépe tvarují tenké placičky rukou namočenou ve studené vodě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé