(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Frgále
Potřebné ingredience
Těsto: 350g polohrubé mouky, 60g másla, 40g moučkového cukru, 2 žloutky, 120ml vlažného mléka, 20g čerstvého droždí, špetka soli Drobenka: 80g másla, 100g hladké mouky, 70g krupicového cukru Náplň: povidlová, tvarohová, maková.....
Postup přípravy
Do misky nalijeme polovinu mléka, přidáme droždí, lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky. Přidáme kvásek, mouku se solí, zbytek mléka a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme drobenku. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a necháme opět kynout. Každý bochánek rozválíme do kulatého tvaru a vytáhneme ,aby byl co nejtenčí asi půl cm. Naneseme nádivku až do krajů. Posypeme drobenkou a necháme ještě tak 10min. kynout a pečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
trala
(upraveno)
11. 8. 2012, 23:42
Frgále miluju, určitě vyzkouším, díky
ziza30
(upraveno)
5. 11. 2011, 17:45
Dobrý den Katko,dneska jsem zkusila upect a už bohužel nejsou,nevydržely u nás ani jeden den Takže mě zitra čeká další várka
Filipek14.9.2005
(upraveno)
21. 11. 2011, 11:46
@ziza30
tak to mě těší u nás taky nevydrží déle jak jeden den
Ajicek1
(upraveno)
22. 9. 2011, 15:59
Paní Kateřino, kolik koláčů se z té jedné dávky cca udělá? vypadají nádherně
Filipek14.9.2005
(upraveno)
26. 9. 2011, 9:05
@Ajicek1
Udělají se tak na dva ty velké plechy zkuste
sivem
(upraveno)
15. 8. 2011, 20:49
To zkusím, díky.
lidare
(upraveno)
14. 8. 2011, 21:04
paulovka2014
(upraveno)
27. 5. 2014, 17:34
@lidare
Manžel je dělal taky z dvojite davky a byly super! peče jen on i vaří-)