(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rýže na červeno s mrkví a bazalkou - nejen pro děti
Potřebné ingredience
Dvě hrsti rýže, 1 rajský protlak, 3 kostky cukru, 1 větší mrkev, 1 cibule, máslo, trošku soli, bazalka, 0,3 litry vody
Postup přípravy
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, osmahneme, přisypeme rýži, promícháme, přidáme bazalku a zalejeme vodou a necháme dusit pod pokličkou, dokud rýže nezměkne. Potom přidáme rajský protlak, ochutíme cukrem, povaříme a jíme. Konzistence je spíše hustá, samozřejmě pokud přidáte více vody, máte polívku :-)
Náš 1,5 letý syn tento recept zařadil mezi své oblíbené a nám s mužem to taky moc chutná, jen si to více dochucujeme.
Náš 1,5 letý syn tento recept zařadil mezi své oblíbené a nám s mužem to taky moc chutná, jen si to více dochucujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kyzluska
(upraveno)
23. 7. 2008, 21:34
Super receptík, při obědě malý sám od sebe povídá po svým - DOBROTA!!! I mě to moc chutnalo. Vynikající, díky!! Iveta
nahlásit
Milly6
(upraveno)
14. 3. 2008, 12:33
Vyzkoušela jsem tento recept v rámci dělené stravy..ale i malý začíná papat..akorát jsem neměla protlak tak jsem dala kečup..a jen půl cibule...super!!!díky moc Milča mjamka!
nahlásit
Appletka
(upraveno)
17. 3. 2008, 14:20
@Milly6
Mileno, jsem ráda, že jste zkusila - jen kečup není to pravé ořechové a asi bych asi malému dítku nedala kečup. Já kupovala pro malého, jak začal jíst tuhou stravu protlak Valfruta, který je bez konzervačních látek, toť jen moje malá poznámka
nahlásit