(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
NALOŽENÉ MASÍČKO NA GRILOVÁNÍ, ALE I DO TROUBY

Potřebné ingredience
Kuřecí maso (celé kuře, stehna, křídla, prsa atd.). M A R I N Á D A: 200ml vody, 150ml oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Maggi (nemusí být), sůl, pepř, 1/2 lžičky papriky. Pokud nakládám makrely, přidám koření na ryby.
Postup přípravy
Pokud máme masa více, můžeme klidně dát i víc vody. Marinádu zamícháme a já pak ještě přidávám koření, co mám doma. Gyros, steak, staročeské, nové koření, koření na kuře atd.(nemusí být...). Prostě co dům dal, ale jen špetku od každýho, ať to nepřeženu.
Maso omyjeme, přelijeme marinádou a dáme na 24 hod. do lednice. Když bude 48h. vůbec nic se nestane.
Pak už jen položíme na gril a čekáme, až je maso hotové. Sem tam můžeme potřít.
Tuto marinádu lze použít i do trouby s tím, že masíčko dáme do pekáčku, trošku podlijeme marinádou a pečeme.
Výborné s bramborem nebo rýží.
Maso omyjeme, přelijeme marinádou a dáme na 24 hod. do lednice. Když bude 48h. vůbec nic se nestane.
Pak už jen položíme na gril a čekáme, až je maso hotové. Sem tam můžeme potřít.
Tuto marinádu lze použít i do trouby s tím, že masíčko dáme do pekáčku, trošku podlijeme marinádou a pečeme.
Výborné s bramborem nebo rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

N+N
(upraveno)
15. 8. 2011, 9:53
místo vody doporučuji pivo nebo červené víno a pár kapek citronu
dávám grilovací koření či medvědí to je mňamka




nahlásit

Lenluvik
(upraveno)
22. 8. 2011, 12:57
@N+N
Díky
. Taky vyzkouším
.


nahlásit

N+N
(upraveno)
20. 9. 2011, 13:04
@Lenluvik
taky víno do červeného zelí a dětem jak šmakuje



nahlásit

Lenluvik
(upraveno)
20. 9. 2011, 16:39
@N+N




nahlásit

N+N
(upraveno)
20. 9. 2011, 17:21
@Lenluvik
ono se to vyvaří ale to ten 11 letej jen vidí že do toho dávám víno tak ho kvůli tomu začal jíst
a prej mooc mňamka




nahlásit

Lenluvik
(upraveno)
21. 9. 2011, 8:49
@N+N
se tu chlámu













nahlásit

N+N
(upraveno)
21. 9. 2011, 9:50
@Lenluvik
no u nás je veselo pořád











nahlásit

Kacur
(upraveno)
15. 8. 2011, 9:46
Můžu potvrdit. Také dáváme vodu do marinády. Maso je pak mnohem křehčí a pojme více chuti-koření.
Grilování zdar! A snad už taky trochu toho léta, abychom teda měli kde grilovat






nahlásit

Lenluvik
(upraveno)
22. 8. 2011, 12:56
@Kacur
Přesně tak jak píšete
. Lepší masíčko jsem fakt nejedla
A léto už je tady













nahlásit
gabi0201
(upraveno)
12. 8. 2011, 20:05
Lenka vodu do marinády? to som ešte nepočula ??? a nesteká to z toho maska?

nahlásit

Lenluvik
(upraveno)
14. 8. 2011, 8:02
@gabi0201
Ano vodu do marinády. Když to necháte naložený těch 24-48 hodin, tak to maso krásně nasákne kořením . A i když bude trošku bledší při grilování oproti tomu jak jste zvyklý, výsledek bude mňamózní. Včera jsme zrovna grilovali a já měla s naloženýma křidýlkama největší úspěch.
Takže se toho nebojte....



nahlásit