Thajský kokosový krém
Potřebné ingredience
1 vetší mrkev, 1 červená nebo žlutá paprika, 50g zázvoru, 1 chilli paprička, 2 lžíce olivového oleje, 400ml kokosového mléka, 200ml smetany, 300ml vody, sůl, koriandr, rýžové nudle
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na slabé nudličky, orestujeme na oleji. Asi po 5 - 8 min. přidáme tekutiny a vaříme 5 min. Ochutíme solí a koriandrem. Nudle uvaříme zvlášť a podáváme nudle přelité polévkou.
ingredience
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xjanax
(upraveno)
8. 10. 2011, 9:36
V Thajsku smetanu určitě nepoužívají, kravské mléko tam v podstatě nemají. Nebylo to myšleno jako kokosová smetana? Kromě kokos. mléka je i jeho hustější verze, kokosová smetana..
li.za.rd
(upraveno)
9. 10. 2011, 10:20
@xjanax
Opravdu netuším...
mopika
(upraveno)
1. 10. 2011, 10:25
Ostatní recepty máte super, ale tomuhle by se Thajci asi hodně divili
li.za.rd
(upraveno)
5. 10. 2011, 16:16
@mopika
V Thajsku jsem nikdy nebyla, ale recept je od Thajky, která zde dělá masáže... Tak nevím...
mopika
(upraveno)
7. 10. 2011, 20:30
@li.za.rd
Opravdu . Nevím všechno, ale jsem v šoku z té smetany, jinak to zní opravdu dobře. Nějaký čas jsem tam strávila a nikdo ji nepoužíval. Ale máte pravdu, že kdo přijede do ČR, tak taky nemusí potkat frgále, halušky, mrkvance a další krajové speciality .
li.za.rd
(upraveno)
7. 10. 2011, 22:44
@mopika
Smetana mi taky přišla divná... V původním receptu bylo kokosové mléko a v závorce - ev. půl napůl se smetanou. A smetanu jsem dávala, protože jen s mékem to bylo hrozně husté Bylo to dobré a jestli je to opravdu thajské netuším