Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Borůvkový koláč

0.0
Borůvkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 300g polohrubé mouky, 150ml mléka, 20g droždí, 50g kr. cukru, 60g másla, špetka soli, 1/2 lžičky citrónové kůry. Drobenka: 50g másla, 80g cukru moučka, 70g hrubé mouky.

Postup přípravy

1. Do mísy prosejeme pol. mouku, přidáme sůl a citr. kůru. Po straně uděláme důlek, do kterého nalijeme část mléka.

2. Do zbylého mléka nasypene kr. cukr, a rozdrobíme půl kostky droždí. V míse pak necháme na teplém místě vzejít kvásek.

3. Přidáme vlažný rozehřátý tuk a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

4. Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozválíme a přeneseme na plech nebo do formy (těstem můžeme vyložit jeden plech nebo dvě kulaté zapékací formy).

5. Těsto necháme ještě chvíly kynout (můj tip: můžme natřít tvarohem- 75g cukru moučka, 1vejce, 1/2 lžičky citr. kůry, 250g tvarohu, 20g másla), a pak posypeme borůvkami.

6. Nakonec povrch koláče posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Drobenku před posypáním dobře promneme v rukou, aby se ingredience dobře spojily.

Tento koláč jsem objevila v časopise Svět ženy :o). Byl to můj první kynutý koláč a podařil se :o). Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie