(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
máslový krém s pudinkem
Potřebné ingredience
?
Postup přípravy
Maminky SOS, tchýňka plní ořechy máslovým krémem s pudinkem, ty ořechy jsou opravdu vynikající, jenže když jsem po ní chtěla recept na ten krém, tak mi řekla kostku másla, cukru přiměřeně a přidat k tomu vanilkový pudink. Nemáte náhodou některá nějaký přesnější návod? Ten cukr si fakt odhadnout netroufnu.
Díky moc
Díky moc
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

RIBICKA
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:56
já teda mám raději do ořechů rumový krém: 250 g másla 5 lžic rumu 3 lžíce cukru a pak mám originál na ořechy recept - PLNĚNÉ OŘÍŠKY Suroviny: 340 g hladké mouky 250 g tuku 150 g mletých ořechů 200 g cukru NÁPLŇ: 120 g cukru 30 g kakaa 2 dcl mléka 100 g tuku 50 g mletých ořechů 1. Mouku promícháme s cukrem, ořechy 2. Máslo nakrájíme na kousky a dobře zpracujeme se sypkou směsí v lesklé těsto 3. Těstem plníme formičky ve tvaru oříšků a pečeme 4. Příprava náplně: mléko s cukrem, ořechy a kakao povaříme 5. Dáme do studené lázně a mícháme do pěny až do vychladnutí 6. Tuk našleháme a přidáme k pěně. 7. Upečené a vychladlé oříšky plníme náplní, můžeme ještě namáčet v čokoládě, sypat kokosem a podobně a pudingové nádivky: PUDINKOVÝ KRÉM Suroviny: 1/2 l mléka 2 vanilkové pudinky (nebo kakaový, nebo jakýkoliv jiný dle chuti) 1 KL rumu 120 g cukru 70 g másla 1. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink 2. Odstavíme z plotny a vmícháme rum a máslo 3. Za občasného míchání necháme vychladnout
nahlásit

delfin
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:45
Moc děkuji.

nahlásit

Carllita
(upraveno)
19. 12. 2007, 16:33
Dobrý den Hanko,já tenhle krém dávám taky do ořechů a je fakt dobrej
.Jedno a půl másla,20dkg moučky,1 vanilkový cukr,to všechno ušlehat.Potom půl litru mléka a jeden a půl vanilkového pudinku(pokud máte rádi kakaový můžete použít kakaový a udělat část těch a část těch),uvařit a nechat vychladnout.pak to ušlehat dohromady,ale pozor mělo by to být přibližně stejně teplé!!!Přeju dobrou chuť.
Kája


nahlásit

midi
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:18
Já vařím ve 400 ml. vody nebo mléka 2 sáčky pudinku, dám vychladit, máslo utřu s 5 vrchovatýma lžícema mletého cukru, což je cca 15-17 dkg. Pozor, suroviny musí mít stejnou teplotu , jinak se krém rád srazí, pokud se tak stane , utřu kousek másla s přiměřeným množstvím cukru a ten sražený krém po troškách přidávám,
ještě jsem zapoměla dodat že toto množství je na jeden dort či roládu, čili hodně, takže můžete udělat i ploviční dávku.

nahlásit

Zdenikv
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:06
Já dávám na 1 vanilkový puding 1/4 l mléka a cca 3 rovné lžíce cukru krystal a 1 vanilkový cukr. Po vychladnutí vešlehám 1 máslo a trochu rumu. Ochutnám a pokud se mi zdá, že je málo sladký, přidám moučkový cukr a ještě chvíli šlehám, rozpustí se.
nahlásit