(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Krémová zeleninová polévka
Potřebné ingredience
Máslo, hladká mouka, voda, zelenina dle výběru (brokolice, pórek, cibule, květák...), popř. smetana na zjemnění chuti, sůl.
Postup přípravy
Z másla a hl. mouky uděláme světlou jíšku. Postupně přiléváme studenou vodu a mícháme a mícháme, až postupně vymícháme hladké těsto - omáčku - polévku... :-) Do té přidáme druh zeleniny, který jsme zvolily a sůl. Uvaříme do hodně měkka, rozmixujeme a chceme-li, zjemníme smetanou. Mooooc dobré a rychlé. Naše děti to milují.... já mám nejraději pórkovou. Té bych se ujedla... :-)
Variace 2 - Krémová bramborová polévka : Na másle zpěníme cibulku a drobně nakrájený špíček nebo slaninu. Pak teprve přidáme mouku a dále je postup stejný jako - viz výše. V polévce vaříme brambory a pak vše rozmixujeme a přidáme smetanu a nějakou zelenou nať (pažitka, petrželka - tu už nemixujeme) Je to SUPER!! :-)
Dobrou chuť!
Variace 2 - Krémová bramborová polévka : Na másle zpěníme cibulku a drobně nakrájený špíček nebo slaninu. Pak teprve přidáme mouku a dále je postup stejný jako - viz výše. V polévce vaříme brambory a pak vše rozmixujeme a přidáme smetanu a nějakou zelenou nať (pažitka, petrželka - tu už nemixujeme) Je to SUPER!! :-)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé