(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Špenátové cannelloni s ricottou (výborné!)
Potřebné ingredience
Na 3 - 4 porce: RAJČATOVÁ OMÁČKA: asi 800 g rajčat (nebo 2 plechovky krájených), 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, pepř, čerstvá bazalka (nebo 1 lžíce bazalkového pesta) ********* NÁPLŇ: 250 g čerstvého špenátu (lze použít i mražený - ale listy ne protlak!), 1 kelímek sýru ricotta, 1 kelímek sýru cottage, hrst strouhaného parmazánu, muškátový oříšek, sůl, pepř ********** MIMO TO: cannelloni (těstoviny ve tvaru trubek), jakýkoliv sýr vhodný na zapečení (eidam, mozzarela, niva,....)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku. Na oleji 1 min. orestujeme nasekaný česnek. Přidáme cukr, vinný ocet, rajčata pokrájená na větší kousky, sůl, pepř a za občasného míchání vaříme asi 15 min. Až omáčka trochu zhoustne přidáme nasekanou bazalku (nebo pesto) a odstavíme.
Cannelloni ponoříme (nevaříme) na pár minut do horké vody, aby nám trochu změkly, ale ne úplně, aby se daly plnit, stačí zhruba 8 min. Poté zchladíme studenou vodou. a scedíme.
Špenát spaříme horkou vodou, dobře vymačkaný nasekáme najemno a dáme do misky. Vmícháme ricottu, cottage, parmazán, trochu strouhaného muškátového oříšku a dle chuti přidáme sůl a pepř. Touto směsí naplníme igelitový sáček, kterému ustřihneme roh a postupně naplníme zchladlé cannelloni.
Do zapékacího pekáčku nalijeme polovinu rajčatové omáčky, poklademe naplněnými cannelloni, přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou a posypeme sýrem (dle vaší chuti, já jsem dala eidam).
Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min, dokud nebudou cannelonni měkké.
Jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.
DOBROU CHUŤ!
Cannelloni ponoříme (nevaříme) na pár minut do horké vody, aby nám trochu změkly, ale ne úplně, aby se daly plnit, stačí zhruba 8 min. Poté zchladíme studenou vodou. a scedíme.
Špenát spaříme horkou vodou, dobře vymačkaný nasekáme najemno a dáme do misky. Vmícháme ricottu, cottage, parmazán, trochu strouhaného muškátového oříšku a dle chuti přidáme sůl a pepř. Touto směsí naplníme igelitový sáček, kterému ustřihneme roh a postupně naplníme zchladlé cannelloni.
Do zapékacího pekáčku nalijeme polovinu rajčatové omáčky, poklademe naplněnými cannelloni, přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou a posypeme sýrem (dle vaší chuti, já jsem dala eidam).
Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min, dokud nebudou cannelonni měkké.
Jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.
DOBROU CHUŤ!
zapečené cannelloni
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzka H.
(upraveno)
20. 4. 2012, 16:52
Kde prosím kupujete cannelloni? Prošla jsem už snad všechny obchody a nikde nic... (albert, billa, tesco, kaufland)
alfleila
(upraveno)
27. 4. 2012, 14:27
@Zuzka H.
Zuzko, cannelloni kupuji v Lidlu, když mají italský týden
Petule007
(upraveno)
20. 4. 2012, 19:32
@Zuzka H.
taky jsem je nemohla sehnat, ale pak jsem je objevila mívají je v lidlu, když je italský týden
Zuzka H.
(upraveno)
23. 4. 2012, 17:44
@Petule007
Tak já je nakonec koupila v Makru. Akorát při tom pečení se mi to tak nějak všechno slilo do jednoho, že kdybych tam místo trubek dala lasagne, tak to vyšlo na stejno a míň patlání
kalimera
(upraveno)
22. 8. 2011, 8:58
k babi pro domácí rajčata a vyzkouším , vypadá to báječně
alfleila
(upraveno)
22. 8. 2011, 11:12
@kalimera
bývala bych tě na ně pozvala, měla jsem jich dost a jím to jenom já. Mám ještě v mrazáku!
kalimera
(upraveno)
22. 8. 2011, 12:49
@alfleila
Tak a poslat poštou .
mmatuli
(upraveno)
6. 8. 2011, 16:05
Jé, to udělám, zrovna jsem už dva dny přemýšlela, čím ty trubky naplnit.
jituleJ
(upraveno)
6. 8. 2011, 12:19
vypadá to úúúúúúžasně
alfleila
(upraveno)
6. 8. 2011, 16:06
@jituleJ
Děkuji Jitko, hlavně je to celkem nenáročné jídlo, právě teď když je hodně rajčat a špenátu.