(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Růžovkové (masákové) škvarky
Potřebné ingredience
růžovky (nebo bedle) sádlo, sůl, česnek
Postup přípravy
nakrájíme na kousíčky i s nožkama pokud nejsou červivé. Na rozpáleném sádle smažíme naprudko do červena až jsou , na konec osolíme, očesnekujem. (Nesolit na začátku, pouštěly by vodu a dusilo by se to místo smažení). Jí se na bagetě, chlebu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mysmilena
(upraveno)
29. 9. 2013, 17:28
taky je dělávám, vynikající růžovka je královna hub
Pipina007
(upraveno)
17. 8. 2011, 21:36
Moc dekuji za recept. Dneska jsem si s manzelem mlaskali a meli jsme boule za usima. Takhle jsem si uz dlouho na houbach nepochutnala. I manzel pochvalovat a to je co rict.
vlnkaX
(upraveno)
21. 8. 2011, 20:57
@Pipina007
Děkuju, mám radost že chutnaly!
Vlnatka
(upraveno)
7. 8. 2011, 15:41
mooooc dobry
vlnkaX
(upraveno)
7. 8. 2011, 20:03
@Vlnatka
Dneska jsme si dali zas. Mne se tohle nikdy nepreji
BILKOVAI
(upraveno)
6. 8. 2011, 13:01
Tohle jídlo miluju. Dnes už jsme pár masáků našli. Tedy doufám, že to jsou masáci. Někdy jsem si nebyla jistá na sto procent No, snad se neotrávím. Je to fakt delikatesa
vlnkaX
(upraveno)
6. 8. 2011, 19:50
@BILKOVAI
Masák je jedno z mála co poznám, musí být opravdu růžový i nožička je zarůžovělá, muchomůrka tygrovaná s kterou se plete má klobouk spíš červenohnědý a nožička je čistě bílá. Je to sice jednoduchá věc, ale zjistila jsem že hodně lidí tuhle rychlou úpravu nezná.