(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Špagety s rajčátky a ricottou
Potřebné ingredience
1 balíček špaget, 5 stroužků česneku, 500g cherry rajčátek, 1/2 kelímku sýru ricotta, olivový olej, bazalka, sůl, pepř,voda podle potřeby
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu al dente.
Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje orestujeme celé stroužky česneku (pustí aroma do oleje). Jakmile začnou lehce hědnout,vyjmeme je a vyhodíme.
Na tutéž pánev dáme na poloviny nebo čtvrtiny pokrájená rajčátka, osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.
Dusíme do měkka. Na závěr přimícháme na kousky pokrájenu čerstvou bazalku (lze použít i sušenou) a vmícháme ricottu.
Necháme sýr rozpustit a zároveň zahustit omáčku, poté přimícháme uvařené těstoviny a můžme podávat.
Na talíři ozdobíme snítkou bazalky a můžeme posypat trochou strouhaného parmazánu.
Recept je z pořadu S italem v kuchyni. Nadchla mě jeho rychlost, jednoduchost a hlavně vynikající chuť.
Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje orestujeme celé stroužky česneku (pustí aroma do oleje). Jakmile začnou lehce hědnout,vyjmeme je a vyhodíme.
Na tutéž pánev dáme na poloviny nebo čtvrtiny pokrájená rajčátka, osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.
Dusíme do měkka. Na závěr přimícháme na kousky pokrájenu čerstvou bazalku (lze použít i sušenou) a vmícháme ricottu.
Necháme sýr rozpustit a zároveň zahustit omáčku, poté přimícháme uvařené těstoviny a můžme podávat.
Na talíři ozdobíme snítkou bazalky a můžeme posypat trochou strouhaného parmazánu.
Recept je z pořadu S italem v kuchyni. Nadchla mě jeho rychlost, jednoduchost a hlavně vynikající chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé