(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Svíčková omáčka
Potřebné ingredience
1 Halali 0,5kg masa nové koření bobkový list smetana ke šlehání (může být i do omáček)
Postup přípravy
Maso na jeden či dva dny naložíme do Halali (konzervovaná směs pro přípravu svíčkové) + nové koření+bobkový list. Další den pečeme a podléváme vodou. Když je maso měkké, asi tak po jedné hodině pečení (záleží jaké maso použijeme), maso vyjmeme a nakrájíme, vyjmeme také bobkový list a nové koření. Výpek rozmixujeme, zahustíme moukou, přilijeme vodu a provaříme. Ke konci vaření vlijeme pomalu šlehačku. Omáčky je tak jeden litr.
Dochutíme dle chuti. Velmi jednoduché a chutné.
Dochutíme dle chuti. Velmi jednoduché a chutné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé