(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
domácí zmrzlina
Potřebné ingredience
2 šlehačky 33% , vychlazené kondenzované slazené mléko
Postup přípravy
Šlehačky vyšleháme do tuha a pomale zašleháme slazené kondenzované mléko. K tomuto základu můžeme přidat ingredienci dle toho, jakou zmrzlinu si přejeme. Např. přimícháním nastrouhané čokolády získáme stracattelu, přimícháním kokosu, získáme zmrzlinu kokosovou, přimícháním kakaa získáme kakaovou. Fantazii se meze nekladou....
Hotovou zmrzlinku dáme do misek nebo do menších kelíšků (já dávám do silikonových mufínů) a dáme zamrazit.
Pokud kondenzované mléko v tlakovém hrnci předem 30 min. uvaříme, získáme karamel a po vychladnutí zašleháme do šlehaček - máme zmrzlinu karamelovou. (nyní se vyrábí i salko již přímo s karamelovou příchutí, tak si můžeme ušetřit čas vařením).
Určitě by šlo i koupit slazené kondenzované mléko kakaové a po vychladnutí použít také.
Já když experimentuji s novou přísadou, tak dělám z 1 šlehačky a půlky kondenzovaného slazeného mléka a přimíchávám suroviny, které máme rádi...pokud je pak zmrzka dobrá, příště dělám z celé dávky.
Kdo vyzkouší i jiné přísady, budu ráda, když se o to podělíte...
Hotovou zmrzlinku dáme do misek nebo do menších kelíšků (já dávám do silikonových mufínů) a dáme zamrazit.
Pokud kondenzované mléko v tlakovém hrnci předem 30 min. uvaříme, získáme karamel a po vychladnutí zašleháme do šlehaček - máme zmrzlinu karamelovou. (nyní se vyrábí i salko již přímo s karamelovou příchutí, tak si můžeme ušetřit čas vařením).
Určitě by šlo i koupit slazené kondenzované mléko kakaové a po vychladnutí použít také.
Já když experimentuji s novou přísadou, tak dělám z 1 šlehačky a půlky kondenzovaného slazeného mléka a přimíchávám suroviny, které máme rádi...pokud je pak zmrzka dobrá, příště dělám z celé dávky.
Kdo vyzkouší i jiné přísady, budu ráda, když se o to podělíte...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petka.olomouc
(upraveno)
29. 5. 2014, 10:17
Vynikající zmrzlina. Dělala jsem stracattelu a super
béďula
(upraveno)
29. 5. 2012, 10:36
Peti,tak jsem před chvilkou dodělala a je mňamozní Moc děkuji za super receptík Já použila šlehačku-cukrářskou OLÉ,dala jsem jedno salko-karamelo a jedno neslazené mléko Tatra a oblizujeme se celá rodinka už teď Už se těším,až ji odpoledne ochutnáme-měla jsem cca 3l zmrzliny.supééér,díííky. Michaela
Pett1
(upraveno)
7. 6. 2012, 21:49
@béďula
Míšo jsem ráda, že se zadařilo i podle vlastních úprav a že chutná.
romitka
(upraveno)
29. 9. 2011, 18:51
Děkuji za super receptík,zmrzlinka je úúúúžasnáá!!Dělala jsem stracattelu a ostružinovou.Rodinka si pochutnala.
Pett1
(upraveno)
24. 11. 2011, 13:19
@romitka
Nově jsem vyzkoušela vanilkovou. Do ušlehané šlehačky se Salkem jsem přidala žluté potravinářšké barvivo Kovandovi rozmíchané v trošce vody a vanilkové potravinářské aroma. Výsledek je móóc dobrý. A to stejné jsem udělala i s pomerančovou zmrzlinou. Nakapala jsem pomerančové potr. aroma, přidala pro kyselost trochu šťávy z citronu (jelikož jsem neměla po ruce pomeranč, jinak bych dala šťávu z pomeranče) a pro barvu přidala oranžové potr. barvivo v trošce vody. Mňamózní!!!
monky3
(upraveno)
30. 7. 2011, 15:52
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110237&user=66156 dělávám s různými přísadami
Pett1
(upraveno)
30. 7. 2011, 21:15
@monky3
Jéé super! Tak nejsem první kdo přišel s takovým nápadem. No nechám se inspirovat tvými příchutěmi, ale ty ovocné spíš pro děti, já na ovocné moc nejsem. Díky za odkázek.