(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

Potřebné ingredience
plátky krkovice bez kosti, anglická slanina, cibule, česnek, olej, koření dle chuti, nejlépe grilovací + mletý kmín
Postup přípravy
Tohle je zase trochu kalorická bomba, takže žlučníkářům nedoporučuji, ale já už ji dělám skoro dietní :-)) tak uvidíte, no.....
Já toto dělám v tom litinovém oválném pekáči, měla by to být jen jedna vrstva, ale už jsem dělala i na rodinnou oslavu a lze vrstvit, ale lepší je to prostě jen v základní vrstvě.
Takže: na dno pekáče naleju olej, rozliju po celém dnu i po stranách, nemusí být vrstva, ale vymazat nestačí. Nejdřív pokladu anglicku slaninou, NEkrájejte na jemno, spíš na větší kusy (plátky), dnes jsem použila lovecký salám a taky to vyšlo :-), pak cibuli - tu nakrájím na 1/4 (nebo pokud jsou velké, tak na 1/8 měsíčky a pečlivě rozdělám vrstvy od sebe) nedoporužiji cibuli krájet klasicky, pak se to může pálit. Ještě nakrájím na slabé plátky česnek. Každý si toho dejte dle chuti, my máme cibuli a česnek rádi a počítejte s tím, že jak se to vydusí, tak pak toho je málo. Já dávám na 6 plátků celkem 3 větší cibule.
Na vrstvu slaniny, cibule a česneku dejte okořeněné plátky krkovice, těsně vedle sebe, nebo i malinko přes sebe, pokud toho máte víc. Na toto příjde znova vrstva anglické, cibule a česneku. Pak to podlejeme vodou, nebo slabým vývarem. Já dávám nahoru na pekáč alobal a ten přiklopím pokličkou, aby se to pěkně utěsnilo. Peču v klasické troubě na 200 asi hodinu od chvíle, kdy jede trouba naplno, záleží, kolik máte masa (vrstev) ale mám vyzkoušeno, že nemusím ani odkrývat a kontrolovat. Vše si pustí šťávu, spojí chutě, maso je měkkoučké a pro nás naprosto geniální chuť!!! Pokud si nebudete věřit, během pečení klidně zkontrolujte, popř. podlijte, ale znova přikrýt alobalem + víkem.
Vypadá to možná pracně, ale vlastně je to hodně rychlé a šup do trouby a ....jdu si nalakovat nehty :-D (nebo spíš pověsit prádlo, zapnout další pračku a vysát...:-D :-D
Podáváme s bramborem a my teda ještě s tatarkou.....
Dobrou chuť!
Já toto dělám v tom litinovém oválném pekáči, měla by to být jen jedna vrstva, ale už jsem dělala i na rodinnou oslavu a lze vrstvit, ale lepší je to prostě jen v základní vrstvě.
Takže: na dno pekáče naleju olej, rozliju po celém dnu i po stranách, nemusí být vrstva, ale vymazat nestačí. Nejdřív pokladu anglicku slaninou, NEkrájejte na jemno, spíš na větší kusy (plátky), dnes jsem použila lovecký salám a taky to vyšlo :-), pak cibuli - tu nakrájím na 1/4 (nebo pokud jsou velké, tak na 1/8 měsíčky a pečlivě rozdělám vrstvy od sebe) nedoporužiji cibuli krájet klasicky, pak se to může pálit. Ještě nakrájím na slabé plátky česnek. Každý si toho dejte dle chuti, my máme cibuli a česnek rádi a počítejte s tím, že jak se to vydusí, tak pak toho je málo. Já dávám na 6 plátků celkem 3 větší cibule.
Na vrstvu slaniny, cibule a česneku dejte okořeněné plátky krkovice, těsně vedle sebe, nebo i malinko přes sebe, pokud toho máte víc. Na toto příjde znova vrstva anglické, cibule a česneku. Pak to podlejeme vodou, nebo slabým vývarem. Já dávám nahoru na pekáč alobal a ten přiklopím pokličkou, aby se to pěkně utěsnilo. Peču v klasické troubě na 200 asi hodinu od chvíle, kdy jede trouba naplno, záleží, kolik máte masa (vrstev) ale mám vyzkoušeno, že nemusím ani odkrývat a kontrolovat. Vše si pustí šťávu, spojí chutě, maso je měkkoučké a pro nás naprosto geniální chuť!!! Pokud si nebudete věřit, během pečení klidně zkontrolujte, popř. podlijte, ale znova přikrýt alobalem + víkem.
Vypadá to možná pracně, ale vlastně je to hodně rychlé a šup do trouby a ....jdu si nalakovat nehty :-D (nebo spíš pověsit prádlo, zapnout další pračku a vysát...:-D :-D
Podáváme s bramborem a my teda ještě s tatarkou.....
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

žabada
(upraveno)
24. 11. 2011, 8:46





nahlásit

Jada76
(upraveno)
3. 12. 2011, 16:56
@žabada
Není vůbec zač, jsem ráda, že šmakuje


nahlásit

kuclena
(upraveno)
19. 11. 2011, 15:57
Díky za super receptík, po masíčku se jen zaprášilo
Taky milujeme česnek a cibulku, takže budu dělat častěji
Zdraví Lenka




nahlásit

Jada76
(upraveno)
3. 12. 2011, 16:57
@kuclena
Leni, tak to jsem moc ráda



nahlásit

Ivulina1
(upraveno)
24. 10. 2011, 13:01
Já tohle dělala už 2x ale vždy je to super!!! Jen to nikdy nedělám z krkovičky ale vždy s kýty
je to prostě žranice.Za receptík dávám velkou 1.






nahlásit

Jada76
(upraveno)
5. 11. 2011, 14:06
@Ivulina1
děkuji za tu 1
jsem ráda, že jste si pošmákli





nahlásit

petulisek
(upraveno)
8. 9. 2011, 14:17
Manžel a syn nesnáší nic tučného, mastného, krkovici zásadně nejí, ale tohle masíčko jim tak chutnalo, že během dne sbaštili i dvě velké porce odložené na druhý den.
No a samozřejmě, že to bylo z krkovice
Díky za receptík, budu dělat často!





nahlásit

Jada76
(upraveno)
13. 10. 2011, 22:48
@petulisek
Péťo, jsem ráda, že přišlo k chuti, můj tchán je jako vaši kluci - taky tak rozpačitě koukal, když jsem řekla, co to voní z trouby, ale jak si pak pochutnal


nahlásit

majen
(upraveno)
27. 8. 2011, 9:12












nahlásit

Jada76
(upraveno)
13. 10. 2011, 22:50
@majen
Marcelko, jsem ráda, že zachutnalo,.....jj, čím víc cibule, tím líp
a to platí i v případě, že cibuli někdo nemusí


nahlásit
Barda
(upraveno)
25. 7. 2011, 9:31






nahlásit

Jada76
(upraveno)
25. 7. 2011, 12:28
@Barda
Barborko, to budu ráda, ......ať vám chutná!

nahlásit
Vera N
(upraveno)
25. 7. 2011, 7:53



nahlásit

Jada76
(upraveno)
25. 7. 2011, 12:27
@Vera N

nahlásit