Labužnický cuketový nákyp
Potřebné ingredience
Originál recept: asi 500g cukety, 100g tvrdého sýra, 150-200g měkkého salámu, 2-3 vejce, 3 PL oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 5 PL hladké mouky, 1 prdopeč, směs koření do mletého masa (drcený kmín, mletý pepř, majoránka, tymián....), sůl. MŮJ DNEŠNÍ VÝTVOR OBSAHUJE TYTO SUROVINY: 600g cukety (oloupané), 200 g 30%eidamu, 200 g šunkov. salámu, 5 dkg Poličanu a 5 dkg salámu Chorizo, 3 vejce, 3 PL oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, asi 10 vrchovatých PL hladké mouky, 1 prdopeč, směs koření: 1/2PL adžiky, 1/3 PL tymiánu, majoránka a mletý kmín podle chuti, sekaná čerstvá petrželová nať a 1 zarovnaná PL Podravky natury.
Postup přípravy
Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s prdopečem. Dochutíme kořením a osolíme.
Hmotu rozetřeme do výšky cca 3cm na pečící papír v pekáči, vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova.( při 180-200°C cca 40-50 minut)
Nákyp podáváme s vařenými nebo jinak upravenými brambory. Výborný je i studený s chlebem nebo jiným pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé